Bugun...
Reklam
Reklam
BÜLENT ARINÇ ŞİFRELERİ


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

BÜLENT ARINÇ ŞİFRELERİ

Ak Parti’nin kuruluş günlerini hatırlıyorum.
En önde üç kişi vardı.
Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç…
Cumhurbaşkanı seçilecekti. Kim olsun tartışmaları yapılırken ,Bülent Arınç bir çıkış yaptı.
“Üçümüzden birisi Cumhurbaşkanı olacak” dedi.
Kendisinin olmayacağını biliyordu, ince bir manevra ile Abdullah Gül’ün seçilmesini sağladı.
Bence o gün Bülent Abi çiziği yemişti.
Tayyip Bey bu çıkışı unutmayacaktı.
Ancak Bülent Abi’nin parti tabanında önemli bir yeri vardı.
Kolayca harcamak imkansızdı.Başbakan Yardımcılığı görevleri ile ,Hükümet Sözcülüğü ile kontrolde tuttular.  Ancak Bülent Arınç ismi; uzun yıllar siyaset sahnesinde olmasına rağmen yolsuzlukla hiç anılmadı. Samimi bir müslüman’dı. Basına ve kamuoyuna yansıyan yolsuzluk dosyalarından son derece rahatsızdı. Muhtemelen 17-25 Aralık soruşturmalarında ,Lideri dahil hepsine çok kızmıştı. Partisini çok seven yapıyısıyla,bunun Ak Parti’ yi bir gün zora sokacağını biliyordu. Sessiz kalamadı. İnce üslubu ile taş gibi sözler sarfetti bunlara. Ve ,Lideri ile arasında ki makas gittikçe açıldı.;
Uzunca zamandır Tv Ekranlarında görünmüyordu. Ancak bir haber kanalına çıktı ve geleceğin şifrelerini verdi.
“Birilerine olan  sevgimi kaybetmiş olabilirim”dedi.
Hedef malum ki Sayın Cumhurbaşkanıydı.
“İnsan yol arkadaşlarını iyi seçmeli,yola çıktıklarıyla,yolda bulduklarını değişmemeli”dedi.
Biliyoruz ki,Ak Parti içine talimat ile gelmiş Milletvekiller var.  Bilmiyorum kendi iradeleri ilemi,tepeden birisinin yönlendirmesi sonucumu,Partinin kurucularına pervasızca saldırdılar.Mehmet METİNER,Şamil TAYYAR gibileri. Hiçbir emekleri olmadan,Partiyi kuran bir insana ağır sözler söylediler.Aynı şeyi Melih GÖKÇEK’de denedi,Bülent Abi’nin hışmından Başbakan sayesinde kurtuldu.
“Seçimlerden sonra çok daha fazla ekranlarda olacağız, bundan da haberleri olsun”dedi.
Can alıcı yerlerden birisi de buydu. Demek istiyor ki;Seçimden sonra AK Parti içinde ki böyle isimlere bol miktarda eleştiri yapacağız.
Ve dedi ki;
“Yeni yetmeler diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup, bunlar Ali Babacan'ı beni Hüseyin Çelik'i, Abdullah Gül'ü güçsüz hale getirmek için, trollerden de istifade ederek, sahip olduğu gazetelerden yaylım ateşe tutuyorlar. Çatapatlar göğsümüze geliyor bazen. Ama bunun ülkeye ve partiye hiçbir faydası yok.” Ve işte Seçim sonrası’nda Parti içi mücadelenin başlayacağının açık bir ifadesi.
Ve esas can alıcı altın vuruş,
“Yalnız şununla bizi imtihan etmesinler. 'Onlar zaten böyle bir şey yapmazlar' diye üstümüze geliyorlar. Ama şunu söylerlerse etkili olurlar, tavsiye etmem de. "Bir araya gelseler ne olacak, parti kursalar ne olacaklar" demeye kalkarsalar onlar düşünsün.”

Bakın hedefleri bu cümlede saklı.
Bana göre önce Ak Parti yönetimini ele  geçirmeye çalışacaklar. Kongre ile bunu yapamazlarsa,yol ayrımına gelecekler. Yeni bir Parti kuracaklar. Hiç şüpheniz olmasın.
Velhasıl Ak Parti’yi çok zor günler bekliyor Azizim..



Bu yazı 2434 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI