Üzümün başkentine DSİ'den müjde
Manisa Alaşehirli çiftçiye DSİ’den müjde. Manisa 1810 dekar araziye can suyu verecek Horzum-Alayaka Barajı bu yıl tamamlanıyor. Hedef yıl sonunda barajda su tutmak.
Yüzde 61’i tamamlandı
Alayaka Köyü’nün güneybatısındaki Karabalçık Deresi üzerinde inşa edilen baraj gövdesi ön yüzü kaya dolgu tipinde projelendirildi. Temelden yüksekliği 38 metre olan Horzum-Alayaka Barajı’nın gövdesi için 700 bin m3 dolgu yapıldı. Dolusavak ve gövde dolgu imalatları tamamlanan barajda yakında ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanacak ve yıl sonunda su tutulacak.
Horzum-Alayaka Barajı’nda 740 bin m3 su tutulacağını açıklayan DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, “ Proje verimli 1810 dekar tarım arazisini basınçlı borulu sistemle sulayacak. Alaşehirli çiftçi hem tarlalarını daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de sistemli sulama neticesinde verim artışı elde edecek. 2021 yılı rakamlarıyla yılda 2,3 milyon lira ek gelir artışı bekliyoruz” diye konuştu.




Bornova İstihdam Fuarına Yoğun İlgi
Türk Sanayisinin “dengesi” Zormak Balans’a Emanet
“DENİZCİLİĞİMİZ YENİ YÜZYILDA DAHA HIZLI İLERLEMELİ”
Londra’nın En Kârlı Gayrimenkul Projeleri İstanbu’da Tanıtılacak
İNŞAAT MALİYETLERİNİN ÜSTÜNDE AĞIR BASKI VAR
İZMİR İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İZMİR TİCARET BORSASI’NDA SEÇİMLER TAMAMLANDI
“Bu fuar sektöre taze kan pompalayacak”
Gayrimenkul Sektörü İzmir’de Masaya Yatırıldı
Çifte fuar heyecanı kortejle sokaklara taştı 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre ..
DEMİR ŞIRINGA
UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
GERİSİ LAFÜGÜZAF
KALP ÜLKESİ
TERÖRÜ LANETLİYORUZ.
BİR KAP SUYU ESİRGEMEYİN
Foça Belediyesi 