Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Müziğin kalbi Çeşme'de atacak
Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali için dünyaca ünlü müzik duayenleri Çeşme'ye gelecek; hem dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak hem de keman, viyola ve viyolonsel eğitimi verecek

Müziğin kalbi Çeşme'de atacak
+ -
Reklam

Müziğin kalbi Çeşme'de atacak

 

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali için dünyaca ünlü müzik duayenleri Çeşme'ye gelecek; hem dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak hem de keman, viyola ve viyolonsel eğitimi verecek

Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle, ilçede Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali gerçekleştirilecek. 7-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, keman, viyola ve viyolonsel uzmanlık derslerinin yanı sıra çocuk orkestrası programı da bulunacak. Uzmanlık dersleri için yerkürenin dört bir ucundan ilçeye gelecek öğrenciler,  dünyaca ünlü Prof. Lukas David ve Prof. Bernhard Hartog'tan keman, Prof. Sybille Langmaack'tan viyola, Prof. Michaela Fukaova'dan viyolonsel eğitimi alma şansını elde edecek. Çocuk Orkestrası keman dersini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yasemin verecek.

Konserler Aya Haralambos'ta

Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali kapsamında, ilçenin muhteşem akustiğe sahip Aya Haralambos Kilisesi'nde dünyaca ünlü müzisyenler tarafından dört konser gerçekleştirilecek. 8 Eylül Salı akşamı 20.30'da Avusturyalı keman virtüözü Prof. Lukas David, sanatseverlerle buluşacak. Üç kuşaktır öğrenci yetiştiren duayen, hocalık yaptığı sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak. 10 Eylül Perşembe 20.30'da Berlin Senfoni Orkestrası eski Başkemancısı Prof. Bernhard Hartog, Prof. Lukas David, Prof. Anja David, İmge Tilif, Gözde Yaşar; Ludwig van Beethoven ve Erich Wolfgang Korgold'un asırlara meydan okuyan eserlerine yeniden hayat verecek. Melodilerle, sanatseverleri büyüleyecek.

Ölümsüz klasikler yorumlanacak

Çeşme Müzik Akademisi ve Festivali'nin son iki gününde art arda iki konser gerçekleşecek. 13 Eylül Pazar 20.30'da, hocalığını Mehmet Yasemin'in yaptığı 'Çocuk Orkestrası', konser verecek. Geleceğin sanatçıları, finali Ernest Chausson'un piyano ve keman konçertosuyla yapacak. 14 Eylül Pazartesi yapılacak kapanışta ise Camerata Saygun Oda Orkestrası; Mehmet Yasemin, İmge Tilif, Gözde Yaşar ve Prof. Anja David'e eşlik edecek. Vivaldi, Bach, Schuert, Fritz Kreisler, Tchaikovsky ve Sarasate'nin ölümsüz eserlerini yeniden yorumlayacak. Konserlerin halka açık ve ücretsiz olduğunun bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Sanatseverleri, bu eşsiz müzik şölenine bekliyoruz" dedi.



İlgili Video
Çeşme Tanıtım Filmi

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 942 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI