EÜ’den Türkiye’nin ilk CORNET projesi
Egeli bilim insanları tarafından hazırlanan hafif sanayi rekabet gücünü artırmaya yönelik proje Türkiye’de desteklenen ilk Avrupa Birliği CORNET projesi oldu.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Uşak Karma Deri Organize Bölgesi, Polonya Tekstil Derneği, Polonya Deri Sanayi Enstitüsü ve Cracow Ekonomi Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen “Hafif Sanayi için Kullanıcı ve Çevre Dostu, Mikrobiyolojik Aktif Malzemelerin Geliştirilmesi” isimli hafif sanayi rekabet gücünü artırmaya yönelik Avrupa Birliği CORNET projesi, 635 bin Euro bütçe ile kabul edildi. Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Candaş Adıgüzel Zengin yürütücülüğünde yapılan proje, Türkiye'nin ilk CORNET projesi olma özelliği taşıyor.
Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Deri Mühendisliği bölümümüzün ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla gerçekleştirdiği, ‘Hafif Sanayi için Kullanıcı ve Çevre Dostu, Mikrobiyolojik Aktif Malzemelerin Geliştirilmesi’ projesi, ülkemizin ilk CORNET projesi oldu. CORNET Programı ile KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik projelerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu bağlamda proje ekibimiz önemli bir çalışmaya imza attılar. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlklerin ve enlerin üniversitesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Proje ekibinde; EÜ Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Candaş Adıgüzel Zengin’in yanı sıra bölüm öğretim üyeleri Prof. Dr. Mete Mutlu, Prof. Dr. Hasan Özgünay ve Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana yer alıyor.




Bornova'da bilim ve gökyüzü buluşması
Güneş Enerjisi Kullanımında Rekor Büyüme Yaşanacak
Yapay Zeka ChatGPT Dünya da İlk Sınavına Türkiye’de Girdi
Milli Muharip Uçak 2023’te Hangardan Çıkıyor
Çözüm Makina’dan MINEX 2021 İzmir Fuarında Canlı Webınar
Ege’de “Endüstri Bitkileri ve Teknolojileri Anabilim Dalı” kuruldu
Bülent Bülbül, LG Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği ve Beyaz Eşya Ürün Grupları Satış Başka..
DEÜ’DEN ENERJİ HAMLESİ
EÜ’den Türkiye’nin ilk CORNET projesi
Türkiye, elektrik ihtiyacının 3’te 1’ini karşılayacak biyokütle potansiyeline sahip..
DEMİR ŞIRINGA
UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
GERİSİ LAFÜGÜZAF
KALP ÜLKESİ
TERÖRÜ LANETLİYORUZ.
BİR KAP SUYU ESİRGEMEYİN
Foça Belediyesi
26. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ne son başvuru tarihi ..
Karşıyaka’nın ‘Kültür Rotası’ halkın fikirleriyle şekilleniy..