Bugun...


Buca’da Okul Kantinleri Denetimden geçti
Buca Belediyesi, çocukların daha sağlıklı ve temiz kantinlerden alış veriş yapabilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Buca’da Okul Kantinleri Denetimden geçti
+ -
Reklam

Buca’da Okul Kantinleri Denetimden geçti

Buca Belediyesi, çocukların daha sağlıklı ve temiz kantinlerden alış veriş yapabilmeleri için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ruhsat, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde gıdaların son kullanma tarihleri ve cips, kızartma ve gazlı içecek gibi kantinlerde satışı yasak gıdalar kontrol edildi. Yapılan çalışmalarda, eksikleri bulunan ve kurallara uygun olmayan kantin işletmecileri uyarıldı.  

Buca Belediyesi, ilçe sınırları içinde kantini bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde denetim yaptı. Okul kantinlerinde yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantinin ve personelin genel hijyen durumu, kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri ve kantinlerde satışı yasak gıdalarla (cips, kola, enerji içeceği, patates kızartması, beyaz ve kırmızı et) ilgili incelemeler yapıldı. Her yıl belirli aralıklarla yapılan denetimde kurallara uygun olmayan kantin işletmecileri uyarıldı.

Denetimlerini, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında gerçekleştirdiklerini, genel olarak Buca’daki kantinlerin iyi durumda olduğunu ifade eden Belediye yetkilileri, amaçlarının Buca’daki çocukların daha hijyenik ortamlarda daha sağlıklı besinleri tüketmeleri olduğunu belirtti. Denetim çalışmalarını belirli aralıkla tekrarlanacağını da belirten yetkililer, “Çocuklarımızın sağlığı en büyük önceliğimiz” dedi.    




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 622 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI