Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
"MAVİ GECE" 30 EKİM DE VİZYONDA
Bir erkeğin ruhu ile bir kadının ruhu yer değiştirirse ne olur?

"MAVİ GECE" 30 EKİM DE VİZYONDA
+ -
Reklam

"MAVİ GECE" 30 EKİM DE VİZYONDA

Ayça Varlıer ve Fırat Tanış; başrollerini  birlikte paylaştıkları fantastik komedi “Mavi Gece” filminde,  kadın bedenindeki ruh ile erkek bedenindeki ruhun bir kaza sonucunda yer değiştirmesi ve birbirlerinin bedenlerinde yaşamak zorunda kalan,  iki karakteri canlandırıyorlar. Sosyo-ekonomik yapıları farklı iki karakter; hastane sahibi  zengin, ulaşılması zor bir kadın olan doktor Emel (Ayça Varlıer) ile   maço, küfürbaz, çapkın bir taksi şöförü Zeki (Fırat Tanış) ‘nin bedenlerindeki ruhların değişmesiyle,  yaşamlarına farklı bir pencereden bakarak, yaşanan komik yaşam hikayelerini anlatan, fantastik-komedi filmi “Mavi Gece” 30  Ekim’de vizyonda yerini alıyor.

Kültür Bakanlığı desteğiyle TELEYAPIM & 35 MM STÜDYOLARI nın yapımını üstlendiği filmin öyküsü, yazar NAZAN ŞARA ŞATANA’ya, senaryosu AHMET HOŞSÖYLER’e ait. Ayça Varlıer ve Fırat Tanış ile birlikte oyuncu Gökhan Mumcu Dr. Emel’in eşini, oyuncu Eda Bilgin Taksici Zeki’nin karısı rolünde canlandırıyor.

ERKEK TAVRI İÇİN ERKEK ARKADAŞINDAN YARDIM ALDI.

Temmuz ayında çekimleri İstanbul’da gerçekleşen filmde Ayça Varlıer, “Kadın bedeninde bir erkek ruhu taşımak , erkek tavrılarına sahip olmak ve bunu anlayabilmek için, çekimlere başlamadan önce sokakta yolda, takside bir çok erkeği gözlemlediğini, zaman zamanda erkek tavrı konusunda erkek arkadaşından ve yönetmen Ahmet Hoşsöyler’den yardım aldığını, ayrıca sosyoloji kitapları okuduğunu” söyledi. Çekimler sırasında Fırat Tanış ile birbirimize rollerin tavrı ve duruşları konusunda yardımcı olduklarını belirten oyunucu Ayça Varlıer, 70 metre yüksekliğindeki galata kulesinin en tepesinde gece yapılan intihar sahnesinde zor anlar yaşadığını “bir boşlukta hissetiğini,  yükseklikten çok korktuğunu” belirtti. Fırat Tanış ise “Hayatımın en entresan rolünü oynadım. Şimdiye kadar böyle bir rol oynamadım” dedi. Filmin senaryosunu ve yönetmenliğini yapan Ahmet Hoşsöyler ise “Kim olacağımızı, nasıl yaşayacağımızı seçerek doğmak bizim elimizde değildir. Herkes bir başkası olarak doğabilirdi. Ben, sen olarak doğabilirdik. Sende ben. İki farklı zıt kutuplara sahip karakterlerin birbirlerine farklı bir pencereden bakarak yaşamlarını ve düşüncelerini sorgulan hem güldüren, hem düşündüren bir film olduğunu söyledi”

“MAVİ GECE”

Taksici Zeki                            FIRAT TANIŞ

DR. Emel                               AYÇA VARLIER

Emel’in Kocası Murat         GÖKHAN MUMCU

Zeki’nin Karısı Hatice           EDA BİLGİN

Yönetmen                            AHMET HOŞSÖYLER

Öykü                                      NAZAN ŞARA ŞATANA

Senaryo                                AHMET HOŞSÖYLER

Yapımcı                                AHMET EDEBALİ

Yapım                                               TELEYAPIM & 35 MM STÜDYOLARI

Müzik                                     SAKİ ÇİMEN

 

Süre                                       95 DAKİKA

Vizyon Tarihi                         30 EKİM 2015

KONU: Bir yanda başarılı, herkese tepeden bakan zengin bir doktor, ulaşılması zor bir kadın olan Emel. Diğer yanda maço, küfürbaz, kahveyi, meyhaneyi seven, kendisine çok düşkün karısını aldatmayı rutin hale getirmiş, mahallenin yaka silktiği taksi şoförü Zeki. Gök gürültülü, şimşekli, yağışsız ama tuhaf şekilde mavi bir gecede bu iki insanın ruhları çakışır. Kadın bedeninde erkek ruh, erkek bedeninde kadın ruh. Artık birbirlerinin bedenlerinde yaşamak zorundadırlar. Böylece bir sürü garip ve komik olaylar dizisi başlar.                                                        




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 2346 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI