“Mavilikler Birliğinin Sözcükleri”


Güntürk ÜSTÜN
 
 


MAVİLİKLER BİRLİĞİNİN SÖZCÜKLERİ / GÜNTÜRK ÜSTÜN
[Sidas Yayınları / İzmir-Temmuz 2021]

21'inci yüzyıl Türk Şiiri'nde alışılagelmişliğin dışında bir şiir bilinci meydana getirmeye yönelik bir bütünlük şairi olarak, Güntürk Üstün'ün statüsü apaçık ortada. Ancak O'nun, hâlâ yazınsal kimliğini ön plana çıkarıcı, yeterince bir tanınırlığı bulunmuyor.  

Diğer yandan, yeni yayınlanan 10'uncu şiir kitabını okuduğunuzda, aslında söz konusu tuhaf durumun şairi öyle pek de fazla ilgilendirmediği kolayca anlaşılabilir. 

O sadece, her zamanki gibi, yine sanatıyla özdeşleşmiş estetik ve düşündürücülükteki denizyolu dizeleriyle yeni gözlerle zihinlere rahatsızlık yaratmayan bir ısrarla seslenmeyi sürdürüyor. Elbette, çağdaşlıktan kopmadan, klasik ve kalıcı olabilmenin aydınlatıcılığındaki enerjiyi okurun bakış açısıyla paylaşmayı ihmal etmeden.

Yayımlanmış kitapları

- Kıyı Şeridi Ve Kıyı Sakini Şiirleri (Haziran 2014)

- Demiryolu Palas Oteli’nden Şiirler (Nisan 2015)

- Limanı Gören Bir Çatı Katından Şiirler (Kasım 2016)

- Raylı Sistemin Uzun Öyküsünün Kısa Şiirleri (Kasım 2016)

- Denizyoluna Turkuaz Gölgeli Dizeler (Mays 2017)                                                                                               - Raysever Şair Merhabasının Dizeleri (Mays 2017)                                                                                      - Havayoluna Selam Uçuran Dizeler (Eylül 2018)

- Gurmelik Ve Gezginlik Sözcükleri (Ekim 2019)

- Tren Heveslisi Sözcükler (Ekim 2020)

- Mavilikler Birliğinin Sözcükleri (Temmuz 2021)



Tarih: 05.09.2021 13:06