FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER
Nuraydın Kurtul’un “Çeşitlemeler” isimli seramik sergisi, Foça’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER


FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER”

Nuraydın Kurtul’un “Çeşitlemeler” isimli seramik sergisi, Foça’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan sergi açılışına, Kaymakam Niyazi Ulugölge’de katıldı.

Foça-Bağarası doğumlu olduğu için ilk kişisel seramik sergisini Foça’da açmak istediğini belirten Emekli Resim Öğretmeni Nuraydın Kurtul; beş yıldır sürdürdüğü seramik çalışmalarını çok severek yaptığını ve büyük vakit ayırdığını belirtti.

Kadınlar, çiçekler ve baykuşlar gibi temaların işlendiği seramik eserlerin yer aldığı sergi, 2 Ağustos Pazar günü akşamına dek, 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Nuraydın Kurtul

1951 yılında Foça-Bağarası’nda dünyaya geldi. İlkokulu burada bitirdikten sonra, Aydın-Ortaklar İlköğretmen Okulu’nda eğitimine devam etti. 1970 yılında okulu bitirdi. 1 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra Samsun Eğitim Enstitüsü (şimdi 19 Mayıs Üniversitesi) Resim Bölümü’ne girdi. Buradan 1974 yılında mezun oldu. Anadolu’nun değişik illerinde 26 yıl resim-iş öğretmenliği yaptı. 1999 yılında emekli oldu. Daha sonra, 8 yıl süresince İzmir Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezi’nde resim kursları verdi. 5 yıldır seramik sanatı ile uğraşmaktadır ve hayatını Güzelbahçe’de sürdürmektedir. Birçok karma sergiye katılmıştır. 


Tarih: 28.07.2015 19:44
Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]