Bugun...
Reklam
Reklam
BEŞİKTEN MEZARA KADIN…


Zeynep Genç Alpdoğan KUMSAATİ
 
 

BEŞİKTEN MEZARA KADIN…

 

Dünyaya geldiği anın müjdesinde bile dudaklar burkulmuştu. Çünkü; beklenenin tersine  erkek adamın erkek evladını dünyaya getirememiştir. Bu vesile ile anneye erkek çocuk doğurduğunda verileceği vaad edilen rüşvet de verilmemiştir.

Artık o, falanca Ahmet Bey' in kızıdır yalnızca. Aile içinde mutlaka sevilir. Ama yeni bir erkek kardeş beklentisi olan babasının , annesinden sonraki hizmetlisidir. Yazgı aynıdır.

Büyür, deyim yerinde ise gelinlik kız olmuştur artık. İstemeye gelenler içinde, en varlıklı olan damat adayına verilir. Aslında satılır. Yazgı yine aynıdır. Falanca Ahmet bey' in eşidir o. Annesinin  kaderi gibi kocasına erkek çocuk  doğurmak için çaba göstermek zorundadır. Sonunda beklenen olur. Bir erkek çocuk dünyaya getirir. Yine de  doğurduğu çocuk falanca Ahmet Bey' in , yani erkek adamın  erkek evladı olmuştur. Ahmet Bey erkek evlat sahibi olmanın keyfi ile  kadeh tokuştururken, o loğusa yatağında kocasından şevkatli bir bakış, saçlarına minik bir dokunuş beklemektedir. Bekleyedursun……

Evladı büyür. Artık bir damat adayıdır. Yazgılar hiç değişmez. Erkek evlat sahibi olmanın keyfini hiç süremez.  Çünkü;  o  bir kaynanadır. Ve kaynanalar kazanında yakılmaya hak kazanmıştır. Artık üçüncü erkek kuşağa, oğlunun oğluna hizmet vermeye devam eder. Şimdi falanca Ahmet Bey' in babaannesidir. Adı yoktur.

Yıllar geçer, saçlar ağarır, gönüller kahır çekemez artık. Yaşam son bulmuştur. Cansız yüzünde yıllardır hiç olmayan bir huzur ve gülümseme gözlenir.  Artık o falanca Ahmet Bey' in kızı değildir. 

Ve bir mezar taşının üzerinde gerçek kimliğine bürünür.

Merhume

HAZAL  HAZAN

2001 – 2050

Hakkın rahmetine kavuştu.



Bu yazı 2473 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI