Bugun...
Reklam
Reklam
KASIMPAŞA, KELKİT, KARAGÜMRÜK HATTI


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

KASIMPAŞA, KELKİT, KARAGÜMRÜK HATTI


Oldu bitti destanlara bayılan bir Milletiz.
Bir adam yaptığı bir iş veya “kabadayılık” ile bir adım öne çıksa, adamı öve öve bitiremeyiz.
Hiç olmamış ve hiç yapmadığı şeyler uydurur, sonra buna kendimizde inanırız.
Son günlerin moda deyimi  ile “fıtratımız” bu…
Osmanlı’nın son yıllarına doğru Anadolu’da bir eşkıya türemiş. Ortalığı kasıp kavuruyor. Kervanlara fırsat vermiyor. Namı Anadolu’da almış yürümüş. Halk anlatıyor”bir elleri varmış,arslan pençesi gibi. Boyu iki metreden uzunmuş. O konuşunca gök gürlüyor sanırmışsın. Yüz metreden delikli parayı vururmuş vs. vs.”.
Halbuki eşkıya 1.60 cm. boyunda ufak tefek bir adam iyi mi?
Ancak belli ki mangal gibi yürekli.
Kendisi baskınlara katılmazmış. Adamları kervanları durdurunca ismini verirler ve kan dökmeden alacaklarını alırlarmış. Eşkıya, bir gün değişiklik olsun diye kendisi basmaya karar vermiş kervanı.
Atını sürmüş kervanın önünü kesmiş. “Durun ben eşkıya Hamido’yum. Sökülün ne varsa” deyince kervancıbaşı” bak yeni yetme, gelirsem yanına iki bacağını ayırırım “demiş. Eşkıya o zaman anlamış ki,kervanları soyan sadece “namı”dır. ”Şaka yaptım emmi kusura bakma” deyip sürmüş atını…
İşte bizim son yıllarda yarattığımız kahraman da Sayın Cumhurbaşkanı’dır.
“Kasımpaşalı’lık”la başlayıp,” uzun adam”lığa doğru giden yelpazede, yaptığı , yapmadığı her şey destanlaştırılarak,kitlelere sunulmuş ve servis edilmiştir. Ak Partililer kendisi ile ayrı bir gurur duymakta, hatalarını hemen örtmekte adeta birbirleri ile yarışıyorlar. Sosyal paylaşım siteleri’nde Ak Partililerin sayfalarına baktığınızda üç şeye lanet okuduklarını görüyorsunuz. “İsrail, Paralel Yapı ve Aydın Doğan.” Aydın Doğan Sayın Cumhurbaşkanı’na ekranlarını açmış ve yayın organlarında hayli destek olmuştu oysa. Sonra aralarına ne girdi bilmiyoruz. Tarih bir gün hepsini yazacak ve bizlerde öğreneceğiz tabii ki. Ancak bir gerçek varki, bir kedi yavrusunu bile biraz sıkıştırıp üzerine giderseniz tahammülünün bittiği noktada , kaybedeceğini bile bile size pençelerini gösterir. Aydın Doğan bence şu an bu durumda. Artık baskılardan bıkmış olmalı ki resmen postayı koydu.”Sen Kasımpaşalıysan, ben de yiğitlerin harman olduğu Kelkit’liyim”deyiverdi. Bu çok kayda değer bir durumdur. Ben anlıyorum ki Ak Parti 1 Kasım Seçimleri’nden “Oy Kaybederek “çıkacak. Eğer bir koalisyon hükümeti kurulursa o zaman da, sümen altında tuttuğu yolsuzluk dosyalarını bir bir açacak. Zamanı geldiğinde ne denli haklı olduğumu göreceksiniz.
Gelelim yeni “Kahramanımız’a”…
ALLAH aşkına Devlet Bey’e o Karagümrüklü fotoğrafını kim çektirdi?
Kim yanılttı koskoca bir Lideri.
Fotoğrafa baktığınızda, babasının paltosunu ve şapkasını giymiş ve bunun muzipliği gözlerinden okunan, bir çocuk görüyorsunuz adeta . Ben olsam derhal toplatırım o fotoğrafı. Ne kendi şahsiyetine, ne de temsil ettiği makama yakışmamış.
Türk insanı O’nu “Yörük Beyi” olarak tanıdı. Ve öyle tanısın…



Bu yazı 2487 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI