Bugun...
Reklam
Reklam
GÜNEYDOĞU’YA SEYAHAT VİZESİ


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

GÜNEYDOĞU’YA SEYAHAT VİZESİ

“Yeni Türkiye “söylemi,insanlara çok cazip gelmişti ilk bakışta.. Çünki; yenilik aynı zamanda reform anlamına geliyordu. İnsanlarımız reform’a zaten oldu  bitti meraklıydılar. Bu yüzden “YENİ TÜRKİYE” söyleminde herkes kendince bir şeyler buldu. Öyle ya bir tek Türkiye vardı ve o da TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ. Gel gelelim Yeni Türkiye söylemi heyecan yarattı.
Kimi ,Cumhuriyet yıkılacak,Yeni Türkiye kurulacak zannetti.
Kimi , Cumhuriyet yıkılacak,Şeriat gelecek zannetti.
Kimi , Cumhuriyet yıkılacak,Hilafet yeniden ilan zannedilecek zannetti.
Kimi , Cumhuriyet yıkılacak,Osmanlı yeniden kurulacak zannetti.
Kimi , Cumhuriyet yıkılacak,dört hatun serbest kalacak bile zannetti iyi mi?
Yeni Türkiye,” hesap soracağım” dedi. Bir hesaplaşma yaşanmalıydı bu ülkede. Ve dünya da kendi ordusunu “Terörist” ilan eden ilk Ülke olduk iyi mi? Bu davaların sahte deliller ile yürütüldüğünü ve hayatlarını şerefli üniformalarına adamış yüzlerce askerin düzmece evraklar ile  içeri alındığını beş yaşında ki çocukta biliyordu. En acısı dağlarda çarpışa çarpışa bitme noktasına getirdikleri Terör Örgütü’nün malum elemanları’nın ,şerefli Türk Subayları’nı “GİZLİ TANIK” adı altında ,yalan ifadeler ile  “SUÇLU” göstermesiydi. Bu dünyada örneği olmayan bir durumdu. Ama herkes sadece seyretti. Toplumdan” Askere bi ders verilmesi gerekiyordu” mırıltıları yükseldi. Şerefli Türk Subayları’nın bazıları bu “şerefsizliği”içine sindiremeyip intihar etti iyi mi?  Kaç kişi isimlerini biliyor acaba? Anne-Babalarının,Eş ve Evlatları’nın ne durumda olduğunu düşünen kaç kişi var acaba?

Zamanın Başbakanı,Muhalefet Partisi Lideri’ne,”Ankara da konuşmak kolay,sıkıyorsa Diyarbakır’da konuş” bile diyebildi de,kimse” Bir Lider Ülkenin herhangi bir ili’ne gidemiyorsa Sen ne iş yaparsın?”diyemedi iyi mi?
Ve Yeni Türkiye de bir başka lider, Saadet Partisi Genel Başkanı” Ben Cizre’ye ,Silvan’a gideceğim”dedi. Önüne bir kağıt koydular. “Sorumluluk şahsıma aittir” yazdırıp imzalattılar. Anlıyoruz ki Yeni Türkiye de bazı illere seyahat için artık vize gerekiyor. Başka bir anlamı yok. Haydi şimdi koşa koşa  Yeni Türkiye ye oy vermek için sandıklara…



Bu yazı 2469 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI