Bugun...
Reklam
Reklam
DEVLET BEY’İ ANLAMAK…


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

DEVLET BEY’İ ANLAMAK…
 

1965-70’li yıllardı.
Merhum Alparslan TÜRKEŞ,çalışma arkadaşlarına bir emir verdi.
Her İl’in ve büyük İlçelerin yerli ve nüfuzlu Ailelerinin ,ortaokul çağında eğitim gören erkek evlatlarının tesbitini istedi.Bu aileler milliyetçi-muhafazakar yapıda,esnaflık ve ya çiftçilikle uğraşan,temiz ve dürüst aileler olmalıydı.Bu tesbitler yapıldı.Merhum Türkeş bu Aileleri tek tek arayarak,evlatlarını kendisinin yanında okutmak istediğini,çocuklarının çok iyi yetiştirileceklerini taahhüt etti.Merhum Türkeş’in amacı bu gençlerden ilerde Türkiye’yi yönetecek”Lider Kadrolar”
yetiştirmekti…
Devlet Bey’in Ailesi Türkeş’e güvendi…..
O yıllar zordu.
Ülkü Ocakları’nın karşısında Dev-Genç vardı.
Deniz Gezmiş,Mahir Çayan vardı..Taylan Özgür vardı.
Gençliği peşlerinden sürükleyen ,onlara heyecan veren yapıdaydılar..Buna karşı,
Ülkü Ocakları,her il ve ilçe de üçer kişilik “Oymaklar”kurdu.Bir “Oymak” diğerlerini bilmezdi.bu Oymaklar Kur’ana,Bayrağa ve Silaha yemin etmişlerdi.Vatan dar’a düşerse silahlarını çekinmeden kullanacaklar ve gerekirse öleceklerdi.
Devlet Bey bunlardan birisiydi…
Okudu…
Kendisini yetiştirdi..Dalında Dr.oldu…ve hep merhum Türkeş’in sağ yanında durdu..
Tanıyanlar bilir…Çok iyi bir “Dava Adamı”dır…


7 Haziran Seçimleri yapıldı.
Sonuçlar malumunuz. Devlet Bey ,hiçbir şeyi beklemeden”Gerekirse yeniden seçime gidilir”. dedi.
Herkesin aklı karıştı.Oysa bir sürü Koalisyon Senaryoları gündemde idi.Kendisi de istediği taktirde
her şekilde “Hükümet Ortağı “olabilirdi. Herkes bir anda”Bu adam ne diyor yahu?ne yapmaya çalışıyor?”dedi. A N L A Y A M A D I L A R.

Anlatayım;
Devlet Bey HDP’nin de barajı geçip Parlamento’ya girmesini endişeyle karşıladı.Hele O Partiden “Öcalan”Soyisim’li birisinin seçilmesi Devlet Bey’i ziyadesiyle üzdü..Kararı net ve kesindi.
Mecliste ki üç Siyasi Parti’de “Çözümü”savunuyordu.Devlet Bey’i rahatsız eden bu kelimeydi.”ÇÖZÜM”O’na çözülmeyi hatırlatıyordu.Madem dedi “Üçünüz de Çözümden yanasınız buyurun bir Hükümet kurun ,Biz Ana Muhalefet Partisi olalım.”Hemen itirazlar başladı..”Yahu Devlet Bey ne yapmaya çalışıyor?”dediler… A N L A Y A M A D I L A R.

 

Anlasınlar diye daha net konuştu.”İçinde HDP’nin olduğu,HDP’nin desteklediği,HDP’nin Oy verdiği
hiçbir Koalisyon,Önerge veya Kanun Teklifi’ne MHP Oy vermez ve katılmaz”…Devlet Bey’in KIRMIZI ÇİZGİSİ buydu işte..Toplum bunu idrakte güçlük çekince ancak bir Ak Parti-MHP koalisyonu olabilir dedi.Sayın Davutoğlu ile görüşmesinde dört ana başlık koydu.Bu başlıklar aslında Milletin Sandıktan beklentisi olan şeylerdi.Kabul görmeyeceğini ve Ak Partinin bir manüplasyon yaptığını düşünüyordu.Ve kabul edilmedi.Devlet Bey,”PKK’nın 10 Maddelik şartlarını kabul edip Dolmabahçe Sarayı’nda en üst düzeyden açıklama yapanlar,MHP’nin dört şartını kabul edemedi”dedi…
Şimdi “MHP bu seçimlerde barajın altında kalır” yaygarası yapanlara küçük bir hatırlatma yapayım.
Son seçimlerde “TÜRKÇÜLER”in çok büyük bir bölümünün sandığa gitmediğini biliyormuydunuz?Devlet Bey Seçimlerden bu yana sergilediği duruşuyla Türkçüleri geri kazanmıştır.
Anadolu da her Şehit haberinin ardından Halk ,Devlet Beyi haklı bulmaya başlamıştır.Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti’nin var olduğu son Devlettir.Halk her şeyi hepimizden iyi görendir.
Ancak MHP Kadroları 1 Kasım 2015 MV. Seçimleri’nden başarı ile çıkmak istiyorsa,benim aktardığım hatları çok keskin bir şekilde vurgulayacak bir “Seçim Kampanyası”yürütmeli,her aşamayı ve sebeplerini Halk’a çok iyi anlatmalıdır…

Sahi, yazdıklarımın ışığında ;
“DEVLET BEY’İ ANLAMAK” o kadar zor mu?



Bu yazı 3303 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI