Bugun...
Reklam
Reklam
BOMBALAR KALPLERDE PATLAR


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

BOMBALAR KALPLERDE  PATLAR

Erzurum’un Olur İlçesinde bir çift vardı. Fatma-Nİyazi ÇELİKCAN. Ve bir oğulları vardı,İlker ÇELİKCAN. İlker Harp Okulu’ndan Teğmen olarak mezun olduktan sonra TSK Personeli olarak yurdun çeşitli İlleri’nde Görevler yapmış ve Yarbay’lığa terfi etmişti.
Antalya’da da bir çit yaşıyordu.Gülbahar-Sadık YILDIZ. Aile’nin iki oğlu vardı. Yılmaz ve Uğur. Yılmaz yakalandığı kanser nedeni ile geçen yıl hayatını kaybetmişti. Uğur artık ailenin tek erkek evladıydı.
Ve diğerleri;
Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / IğdırMuhabere
Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli
Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer
Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

 
Hepsinin hayat hikayelerini tek tek yazmayacağım. Ancak hepsinin yolu “Dağlıca”da kesişmişti. Yarbay İlker ÇELİKCAN Dağlıca Tabur komutanıydı. Uğur ve diğerleri O’nun emrindeki askerler. Bir sabah taburlarına gidiyorlardı. Ama gidemediler. Bir bomba patladı ve hepside ŞEHİT  düştüler. O bomba dağlıca da patlamamıştı. Hepsinin anne,baba,eş ,evlat,kardeş ve akrabalarının yüreğinde patlamıştı. Hepsinin bir hayatları ve geri kalan ömürlerinden beklentileri vardı. Ama o bomba var ya işte o her şeyi bir anda sıfırladı. Geride bir sürü yaşayan ölü bırakarak. Bu saldırıları geçekleştiren PKK Terör Örgütü’ne halen sırıtarak”onlar gerilla”demek cüretinde bulunan ve eli kanlı örgütü bir türlü kınamayan 80 Milletvekili var bu ülkede. Ve bombaların söndürdüğü hayatlar…


 Dün Ankara’nın göbeğinde de bir bomba patladı. Hangi yüreklerde patladı. Hayat hikayeleri nedir yakında öğreneceğiz. Karayılan denilen eşkıyanın “Metropolleri kana bularız”tehdidini hatırlayarak. Terör bir insanlık suçudur. Hedefinde insan vardır. O insan bende olabilirim ,sende. En acı şey bu olaylardan sonra “oh olmuş”diyerek insanlıktan uzaklaşmamızdır.
Bu bile göstermiştir ki Ülkemizin kudretli bir Hükümete ihtiyacı vardır. Dilerim 2 Kasım sabahı Millet tercihini bu yönde kullanır.



Bu yazı 2593 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI