Bugun...
Reklam
Reklam
ANKETLER


Rıfat Ahmet ALTUNTOPRAK KALEM GİBİ
 
 

ANKETLER

Ülkemizin en büyük sorunlarından birisini,”KURUMSALLAŞAMAMAK”olarak görüyorum. Vatandaşın devlete olan güvenini kurumsallaşmak tesis eder. Bilgi eksikliği,belge eksikliği,algı operasyonları adeta vatandaşın başını döndürüyor. Vatandaş kime inansın ,neye güvensin,hangi kuruma itimat etsin şaşırmış durumda..

Ak Parti’nin iktidar yıllarında, hiç kuşku yok ki ,anketler etkili bir silah olarak kullanıldı. Düşünsene vatandaş, X Partiye oy verecek,bir bakıyor anket yayınlanmış A Partisi %50 gösteriliyor. Haklı olarak“amaaaan ben sandığa gitsemde gitmesemde A Partisi kazanacak. Oy kullanmayacağım”diyor. Halbuki sandığa gitmediğinde o manipule oy oranına katkıda bulunuyor farkında değil. Sosyal paylaşım sitelerine bakıyorsun,hemen her vatandaş anket yayınlıyor iyi mi? MHP’linin anketinde MHP birinci Parti,CHP’linin anketinde CHP birinci parti,Ak Parti üyesinin anketinde Ak Parti birinci parti. Ortalık bilgi kirliliği ile kapkara durumda.

Yıllar evvel tecrübeli bir Milletvekili büyüğüm bana şöyle bir şey söylemişti. “Ahmet Bey seçimi hangi Partinin kazandığını öğrenmek istiyorsan,radyo ve gazetenin girmediği en ücra köye git.oradaki vatandaş hangi Partiye oy vermişse seçimi o kazanır”demişti. Nedenini sorduğumda ”ALLAH her canlıya bir içgüdü vermiştir. Koyun burnu yerde ot yiyerek yürürken zehirli bir ot geldiğinde o’nun etrafından dolanır ,yemez. Keza yeni doğmuş bir köpek yavrusunu suya at, yüzerek karşıya geçer. İşte ALLAH TÜRK MİLLETİ’ne de böyle sağlam bir içgüdü vermiştir “demişti. Şimdi bırakın radyo’yu televizyon’un ve her türlü görsel medyanın girmediği avuç içi kadar toprak parçası kalmadığına göre!

Azizim, biz bu anketler yüzünden daha çok gol yeriz. Daha haksız yere Partiler oy oranlarını yükseltirler. Haydi şimdi Sizde alın kalemi kağıdı. Bakalım sizin anketinizden kim çıkıyor?



Bu yazı 2501 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI