Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
VATAN PARTİSİ İŞÇİ DİRENİŞİNDE
İzmir Aliağa’da Erol Evcil’e ait SİDER Demir-Çelik’de çalışan Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler 5 aydır maaş alamadıkları üzerine yaptıkları eylemlerden sonra direnişe geçti.

VATAN PARTİSİ İŞÇİ DİRENİŞİNDE
+ -
Reklam

VATAN PARTİSİ İŞÇİ DİRENİŞİNDE

 

İzmir Aliağa’da Erol Evcil’e ait SİDER Demir-Çelik’de çalışan Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler 5 aydır maaş alamadıkları üzerine yaptıkları eylemlerden sonra direnişe geçti. Fabrika önünde bekleyen işçileri Vatan Partisi İzmir İl Örgütü ziyaret etti. Ziyareti yapan heyette Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Vatan Partisi İl Başkan Yardımcısı Ali Karşılayan ve Vatan Partisi Milletvekili Adayları;  Sefa Köken, Kaan Soydam Kaan, Derya Sak, Gülbiz Pekdiker, Hülya Özcan, Bülent Şahin, Hüseyin Erdoğan, Mehmet Tarık Aktuğ vardı.

Sadece Seçim İçin Gelmiyoruz

İşçilerin “avukatlar Erol Evcil korkusu yüzünden avukat bulamıyoruz” , “gazeteler, televizyonlar bizi görmezden geliyor sözleri üzerine Vatan Partisi İl Başkanı Rifat Mutlu şunları söyledi: “Biz buraya sadece seçim yaklaştığı için gelmedik. Vatan Partisi olarak yanında olduğumuzu belirtmek için söylüyoruz. Eğer avukat ihtiyacınız varsa bizden isteyin, desteğe ihtiyacınız olduğunda bizi çağırın. Biz Vatan Partisi olarak her zaman emekçinin yanındayız ”. Rifat Mutlu’nun konuşmasından sonra işçiler  “Direne direne kazanacağız” sloganını attı. Mikrofona konuşurken gözleri dolan işçiler “Ailemizle ayrılma durumuna geldik. Bugün Türkiye’de yaşayan bir insanın 5 ay para almaması kadar zor bir şey var mı? Biz çocuklarımız bakkalın, manavın önünden geçirmiyoruz canları bir şey istemesin diye” gibi sözcüklerle haykırdılar.

Vatan Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Karşılayan’da konuşmasında “Bu bir iktidar sorunudur. Ancak halkçı devlet programıyla sorununuz tamamen çözüme ulaşır” dedi.

İşçi Haklarını Savunduğu İçin Vatan Partisi’ndeyim

Vatan Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Sefa Köken konuşmasında  “Ben de bir işçiyim sizler gibi. Bu yüzden yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Ben Soma’da maden işçiliği yaptığım sırada yaşanan faciadan sonra meclisteki hiçbir parti yanımızda durmadı.2,5 yıldır Soma’da yalnızca Vatan Partisi var. İşte bu yüzden Vatan Partisi’ndeyim. Mücadelenizde yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

Sefa Köken’den sonra konuşma yapan Vatan Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Kaan Soydam Kaan’da şunları söyledi; “Bir işçi olarak çektiğiniz sıkıntıları biliyorum ve mücadelenizde yanınızda olduğumuzu belirmek istiyorum. Partimizde benim gibi bulunan birçok işçi arkadaşımız var çünkü haklarının savunulduğu tek yer bu parti.”

Erol Evcil: Kırmızı Ayın 15’i

3 Katrilyon vergi borcu olan Erol Evcil işçilere devletin tüm hesaplarına el koyduğunu, bloke olan hesaplarındaki üzerindeki kısıtlama kardırıldığında ancak paralarını ödeyebileceklerini söylemiş.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 700 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI