Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
UNESCO Komitesinden İstanbul’a güzel haber
Aralarında Selçuk Efes ile 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı’nın da yer aldığı listede İstanbul içinde güzel haber geldi.

UNESCO Komitesinden İstanbul’a güzel haber
+ -
Reklam

UNESCO Komitesinden İstanbul’a güzel haber

Şimdi gözler Selçuk için alınacak kararda

Aralarında Selçuk Efes ile 'Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı’nın da yer aldığı listede İstanbul içinde güzel haber geldi. İstanbul’un Tarihi Alanları Koruma Durum Raporu tartışmaya açılmadan kabul edildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel  Bakıcı; “Bizler Almanya’dan; UNESCO’da tüm hazırlıkları tamamlanan  Efes’in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.

Koruma Durum Raporu tartışmaya açılmadı

Almanya’nın ev sahipliğinde Bonn’da 28 Haziran-08 Temmuz 2015 tarihlerinde devam eden 39. Dünya Miras Komitesi’nin Dünya Miras Listesine kayıtlı kültürel miras alanlarının Koruma Durum Raporlarının görüşüldüğü 2 Temmuz 2015 tarihli oturumunda Dünya Miras Komitesi, İstanbul’un Tarihi Alanları Koruma Durum Raporunu tartışmaya açmadan kabul etti. Komitede alınan karar gereğince; Türkiye’nin 01 Şubat 2016 tarihinde Dünya Miras Merkezine ilerleme raporu sunmasına ve 2017 yılında gerçekleştirilecek 41. Dünya Miras Komitesine sunulmak üzere yönetici özetini içeren güncellenmiş Koruma Durum Raporunun tamamlanarak 01 Aralık 2016 tarihine kadar iletilmesine karar verdi.

Şimdi gözler Selçuk ve Diyarbakır için alınacak kararda

05 Temmuz Pazar günü görüşülmesi beklenen  Efes’in UNESCO’ya girmesiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, aralarında CHP ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 20 kişilik ekip ile Almanya’nın Bonn kentine gitti. Burada bir dizi temaslarda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 05 Temmuz Pazar günü yapılacak olan toplantının sonucunu merakla beklediklerini söyledi.

Almanya’dan Müjdeli döneceğiz

Başkan Bakıcı, daha önce Dünya Miras Listesine dahil edilecek yeni doğal ve kültürel varlıklar arasında Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi ICOMOS’un olumlu görüş sunduğu Efes’in asıl listede yer almasına kesin gözüyle bakıldığını ifade etti. Almanya’nın Bonn kentine yapılan ziyaretlerinde önce Türkiye’nin ev sahipliğinde 04 Temmuz Cumartesi günü Bonn WCCB Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan resepsiyona katılacaklarını belirten Başkan Bakıcı, daha sonra 05 Temmuz Pazar günü Efes’in adaylığının görüşüleceği son derece önemli ve merakla beklenen o toplantının kararını bekleyeceklerini kaydetti.

Başkan Bakıcı; “Bizler UNESCO için tüm hazırlıklarımızı tamamlandık. İnşallah Almanya’dan ilçemize Efes’in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. 1994 yılından bu yana verilen mücadelenin mutlu sonucunu inşallah Pazar günü hep birlikte yaşayacağız. Ben bu anlamda bizleri burada yalnız bırakmayan, bu önemli heyecanımızı bizlerle paylaşan İzmir Valimiz Mustafa Toprak’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’a, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz,  Efes Alan Yönetimi Başkanı Cengiz Topal’a, Selçuk Efes Kent Belleği Koordinatörü Arkeolog Yusuf Yavaş’a Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter’e, Efes Müzesi Uzmanı Arkeolog Dr. Gamze Günay Vonedlegraeve ile belediye meclis üyelerimize, Oda Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 749 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI