Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Türkiye’nin savunucusu olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu hemşerileriyle birlikte yaşadı.

Türkiye’nin savunucusu olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz”
+ -
Reklam

CHP’li Sındır,
“bağımsız Türkiye’nin savunucusu olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu hemşerileriyle birlikte yaşadı. Kutlamalara katılan Sındır yaptığı açıklamada: “30 Ağustos Milletimizin diriliş günüdür. 30 Ağustos kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin en önemli yapı taşıdır” dedi.

“30 AĞUSTOS’U ONURLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Meydanındaki törenlerde bayram coşkusunu hemşerileriyle birlikte yaşayan Sındır; “Bağımsız Türkiye’nin zaferini her 30 Ağustos’ta onurla kutlayacağız. 93 yıldır, kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin diriliş günüdür. Emperyalist emellerin, işgalcilerin ellerinin kırıldığı gündür. 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin en önemli yapı taşıdır” dedi.

“SÖMÜRÜLEN HALKLARA BAĞIMSIZLIĞIN YOLUNU GÖSTERMİŞTİR”

Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin mazlum milletlere örnek olduğunu söyleyen Sındır, “30 Ağustos 1922 tarihi, 200 yıldan beri süren gerileme sürecinin noktalandığı çok önemli bir kırılma noktasıdır. 30 Ağustos Türkiye'yi parçalamak isteyen dış güçlerin mutlak mağlubiyete uğradığı tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin verdiği bağımsızlık ve var olma mücadelesi tüm dünyanın mazlum milletlerine örnek olmuştur. Bu zafer ezilen, sömürülen halklara bağımsızlık meşalesi olmuştur” dedi.

“BUNU ÖLÜMÜ GÖZE ALIP BU VATANI SAVUNANLARA BORÇLUYUZ!”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve kahraman silah arkadaşlarına şükran duygularını ifade eden Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “bugün özgür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak bu vatan ve hürriyet uğruna ölebilme kabiliyetine sahip şehitlerimizin sayesindedir. Sınırlarımızda savaşın bütün acımasızlığı yaşanırken bizler Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının sayesinde huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Bizler de bu birlik ve kardeşliği geleceğe taşımak, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi ebedi kılmak için sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bizler aydınlık ve bağımsız Türkiye’nin savunucusu olmaktan, ulusumuzu daha yaşanılabilir bir ülke yapamaya çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”    




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 535 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI