Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Ramazanda girişimci bereketi
KOSGEB İzmir Güney Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimcilerin hızına yetişemediklerini belirterek, “Ramazan ayında girişimcilerimiz de coştu. Her hafta bir değil iki işletme açıyoruz. Yine de yetişemiyoruz” dedi.

Ramazanda girişimci bereketi
+ -
Reklam

Ramazanda girişimci bereketi

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İzmir Güney Müdürlüğü’nün başlattığı “Her Cuma Bir İşletme Açıyoruz” projesinde Ramazan ayı bereketi yaşandı.  KOSGEB İzmir Güney Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimcilerin hızına yetişemediklerini belirterek, “Ramazan ayında girişimcilerimiz de coştu. Her hafta bir değil iki işletme açıyoruz. Yine de yetişemiyoruz” dedi.

İlk işletmenin açılışı Çeşme’de yapıldı. 31 yaşındaki kadın girişimci İlkay Özcan’ın turizme kazandırdığı Fullmoon Pansiyon’un açılışı Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, KOSGEB İzmir Güney Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, LiderYaratıcı Katılımcılar Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Turun tarafından gerçekleştirildi.

Kadın ve genç girişimcilerin desteklendikleri takdirde ekonomiye can suyu olduğuna dikkat çeken Çanakçı, “İstihdam problemini çözmek istiyorsak yeni girişimcileri teşvik etmeliyiz. KOSGEB olarak 30 bin lirası hibe 100 bin liraya veren bir kredi veriyoruz. Tek dileğimiz daha çok girişimciye ulaşabilmek. Şimdiye kadar kurduğumuz işletme sayısı 1000’i geçti. Hedefimiz 1500 işletmeyi yakalamak” diye konuştu.

Cuma günü gerçekleşen ikinci açılış Torbalı'da yapıldı. İlkokuldan bu yana fırınlarda çalışan Faruk Taşdemir'in sahibi olduğu Cafe35 Unlu Mamülleri’nin açılışını ise Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile Mustafa Çanakçı birlikte gerçekleştirdi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 779 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI