Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
PROJE REFAKAT
“Kültürpark Rotary ve Kipa 35.000 ihtiyaç sahibine REFAKAT etti”

PROJE REFAKAT
+ -
Reklam

PROJE REFAKAT

“Kültürpark Rotary ve Kipa 35.000 ihtiyaç sahibine REFAKAT etti”

 

Kültürpark Rotary Kulübü 29 Haziran 2015 Pazartesi saat 17.00 da gerçekleştirmiş oldukları PROJE REFAKAT’in tanıtımına yönelik bir basın toplantısı düzenledi.

Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri, PROJE REFAKAT kapsamında Kipa’dan aldıkları 177.252 parça kullanılmamış ürünü, 109 Kurum aracılığıyla 35.000 ihtiyaç sahibine dağıtmıştır.

Başta Kulüp Başkanı Ozan Uslu ve proje için kurulan Proje Refakat Komite Başkanı Sinem Çolakoğlu olmak üzere tüm Kültürpark Rotary Kulübü üyeleri, 34 gün boyunca gece gündüz çalışmış, 2.776 koli açarak 177.252 parça kullanılmamış ürünü KİPA ile yapılan sözleşmede ön görülen şekilde tasnif etmiştir. Tasnifte kulüp üyeleriyle birlikte çalışan ve üniversite öğrencilerinden oluşan 17 kişilik ekipten ücret karşılığı destek alınmış, böylece hem ihtiyaç sahiplerine gönderilecek ürünler hızlı bir şekilde ayrılmış hem de üniversite öğrencilerinin bütçesine katkı sağlanmıştır.

2,5 ay gibi kısa bir sürede 12 dernek, 5 hastane, 3 belediye, 4 üniversite ve 85 Okul olmak üzere toplam 109 Kurum aracılığı ile 35.000 ihtiyaç sahibine ayakkabı, mont, pantolon, gömlek, terlik, iç giyim, çorap, atkı, bere, eldiven, aksesuar dağıtılmıştır. Ayrıca Rotary’e de Afet Barınak Paketinde yer alması için çeşitli ürünler gönderilmiştir. Bir yandan da kulüp üyeleri ihtiyaç sahiplerinin yaşadığı bölgelere giderek birebir dağıtım yapışlardır.

“Proje Refakat, sivil toplum örgütleri için  emsal teşkil etmeli”

Kulüp Başkanı Ozan Uslu basın toplantısındaki konuşmasında;  4 Kişilik Bir ailenin açlık sınırının 1.349 TL, yoksulluk sınırının 4.395 TL buna karşın Asgari Ücretin 1.000 TL olduğunu, bu sorunun  senelerdir sürdüğünü, yoksulluğun tamamen giderilmesinin belki hiç bir zaman mümkün olamayacağını.  Ancak asgariye indirilmesi için toplumun her kesiminin elinden gelen çabayı fazlası ile göstermesi gerektiğini, bu noktada sivil toplum örgütlerine büyük iş düştüğünü  Proje Refakatin benzer sivil toplum örgütleri için  emsal teşkil etmesini arzuladığını söyledi.

Ozan Uslu konuşmasına şöyle devam etti; "Dünyaya gelirken ekonomik açıdan kimimiz daha şanslı kimimiz ise şanssız olabiliriz, ancak her bireyin varlığından kaynaklanan hakkı, insanca yaşama hakkıdır. Yardım vereni mağrur alanı mahcup etmeden yapılmalıdır, işte bu sebeple projemizin adı eşlik etme anlamına gelen REFAKAT'tir. Hepimizin ülkemize ve topluma karşı borcumuz - ödevlerimiz var. Biz sponsor firmanın da katkıları ile aynı havayı teneffüs ettiğimiz, bizden şanssız olan evlatlarımıza, kardeşlerimize ve büyüklerimize haklarını teslim ediyor, borcumuzu ödüyoruz."

 “Hedefimiz İyi Bir Komşu Olmak”

Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kipa, sosyal sorumluluğu bir çalışma şekli olarak görüyor. Bu yüzden hem büyük hem de küçük projeler içine dahil olmayı çok önemsiyor. Kipa desteklediği projelerle içinde bulunduğu topluluklarla iyi bir komşu olmayı hedefliyor. Bu anlamda Proje Refakat aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktan büyük memnuniyet duyuyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve Kültürpark Rotary üyelerine teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Sezin Sivri; bu projenin Türkiye’nin markalamış sosyal sorumluluk projelerinden biri olmaya aday olduğunu. Türkiye’nin önemli problemlerinden olan eğitim, yoksulluk ve insanca yaşama hakkının çözümü için kolları sıvadıklarını dile getirerek. Kültürpark Rotary olarak kurumsal sosyal sorumluluk projelerini ciddiye alan şirketler ve bireylerle iş birliği yapmaya açık olduklarını, bu sayede Proje Refakat’in Türkiye’nin markalamış sosyal sorumluluk projelerinden biri olmasını arzuladıklarını ve daha çok ihtiyaç sahibine refakat edebilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kulüp Başkanı Ozan Uslu; özverili çalışmalarından dolayı Proje Refakat Komitesi Başkanı Sinem Çolakoğlu'na, projeye emek veren tüm kulüp üyelerine ve vermiş oldukları destek için Kipa firması yetkililerine teşekkür etti, ardından Kipa firması ile sağlanan işbirliğinin sürmesini arzu ettiğini söyleyerek basın toplantısını sonlandırdı.

PROJE REFAKAT’ın tanıtımının yapıldığı basın toplantısı; Kulüp Başkanı Ozan Uslu, Proje Refakat Komite Başkanı Sinem Çolakoğlu, İzmir Sokak Çocuklarını Koruma, Çocuklar Geleceğimizdir Derneği Başkanı Neşe Can Hürtürk, Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan, Rotary 2440. Bölge Guvernörü Macit İsce, Rotary 2440. Bölge Saymanı Lütfü Demir, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakıf Başkanı Ülkü Karlı ile proje kapsamında işbirliğinde bulunulan dernek temsilcileri ve Kültürpark Rotary Kulübü üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Basın toplantısının ardından, Kültürpark Rotary Kulübünün ev sahipliğinde basın mensupları ve projede iş birliği yaptıkları kurum temsilcileri ile yemek yenildi, yeni projeler için fikir paylaşımında bulunuldu.

Proje Refakat ve basın toplantısı ile ilgili fotoğraf ve videolara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. 




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1816 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI