Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu
Buluşmaya aralarında akademisyenlerin, mimarların ve Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Endüstriyel Tasarım, Grafik tasarım gibi 37 farklı üniversitenin farklı bölümlerden öğrencilerin olduğu 160 kişi katıldı.

Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu
+ -
Reklam

Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması bu yaz ‘Tasarım Köyü’ teması ile İzmir’de gerçekleşiyor. Seferihisar’ın Düzce Köyü’nde gerçekleşen organizasyon, İzmir’de mimarlık okuyan öğrenciler tarafından düzenleniyor. Buluşmaya aralarında akademisyenlerin, mimarların ve Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Endüstriyel Tasarım, Grafik tasarım gibi 37 farklı üniversitenin farklı bölümlerden öğrencilerin olduğu 160 kişi katıldı. Söyleşiler, sunumlar ve gezilerin yapılacağı, köydeki ilişkilerin incelenerek atölye çalışmalarının yapılacağı ve etkinliklerin sonunda yeni tasarımların yapılacağı organizasyon 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

‘ÖĞRENCİ İNİSİYATİFİNDE BAĞIMSIZ BİR ORGANİZASYON’

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması İzmir ekibinden Deniz Yıldırım, buluşmanın öğrencilerin inisiyatifinde gerçekleştiğini ve bağımsız bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 1993 yılından beri düzenlenen, yılda iki kere farklı illerde ve farklı temalarda olmak üzere öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor. Hiçbir ticari amaç güdülmeden öğrencilerin bağımsız olarak organize ettiği buluşma, sadece giderler için alınan katılım ücreti ve mimarlık ofislerinin destekleriyle gerçekleştiriliyor” dedi. 

‘TASARIMLA İLGİLENEN HERKESE ÇAĞRI YAPTIK’

İzmir’de ‘Tasarım Köyü’ temasıyla gerçekleşen buluşmanın hazırlıklarını bir yıldır yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Buluşma her yıl sadece mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşiyordu. Biz bu sefer ‘tasarım’ konusunda ilgili olan ve bu alanda çalışan herkese çağrı yaparak katılımı genişlettik. Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Endüstriyel Tasarım gibi bölümlerin yanı sıra Sosyoloji ve Siyaset Bilimi okuyup tasarımla ilgilenen katılımcılarımız da var” diye konuşarak Şubat ayında düzenlenecek olan buluşmanın Gaziantep’te gerçekleşeceğini ekledi.

‘ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA YENİ TASARIMLAR YAPILACAK’

Farklı alanlarda atöyle çalışmalarıyla yeni tasarımların yapılacağını anlatan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti: “Herkes kendi çalışma alanlarıyla ilgili atölyelerde çalışmalar yapacak. Kırsal Üretim Sistemi, Yerel Ses Peyzajları, Ege Sofrası, Karakter Tasarım Atölyesi, Medya Atölyesi gibi birçok çalışma olacak. Örneğin Karakter Tasarımı Atölyesi’nde katılımcılar köy ve çevresinden objeler toplayıp, bu objelerle kolaj veya çizim tekniklerini birleştirerek bir karakter tasarımı oluşturacak. Sonra bu karakterlere bir hikaye yazılarak köy çocuklarına sunulup tepkileri izlenecek. Sofra Atölyesi’nde ise, yemek yemenin, paylaşmanın, iletişim kurma alanı olarak sofrayı, köyün belirlenen bir mekânında tekrar tekrar kurup, yeni ilişkiler ve anlam birliktelikleri aranacak. Atölye sürecinde üretilecek olan objelerle, farklı anlatım biçimleri temsil edilecek. Katılımcıların kendi sofra kültürlerini, geçmişlerini atölyeye katıp, müşterek bir sofranın nasıl kurulacağının cevabı aranacak. Atölye sonunda gerçekleştirilmesi planlanan sofra ise köy halkına bırakılacak.”

Yıldırım, Seferihisar Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkür ederek, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in atölye çalışmalarını ziyaret edeceğini söyledi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 477 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI