Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
MENEMEN’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Menemenli, Menemen Belediyesi’nin düzenlediği iftar sofrasında bir araya geldi.

MENEMEN’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK
+ -
Reklam

MENEMEN’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Menemenli, Menemen Belediyesi’nin düzenlediği iftar sofrasında bir araya geldi. Şehir Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğinde hemşerileriyle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, birlik ve beraberlik mesajı vererek; “Ülkemizi içten ve dıştan bölmek isteyen şer güçler, gelip Menemen’de bugüne kadar yaptığımız sokak iftarlarını ve Kadir Gecesi’nde yaptığımız bu güzel iftardaki birlik ve beraberliği görsünler” dedi.

 

Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofraları ve düzenlediği Ramazan eğlenceleriyle, Menemenlilerin Ramazan ayının tüm güzellikleriyle buluşmasını sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Kadir Gecesi’nde Şehir Parkı’nda kurulan iftar sofrasında binlerce hemşerisiyle bir araya geldi.

 

Hemşerilerini Şehir Parkı girişinde kapıda karşılayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e iftar sofrasında eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, CHP İzmir Milletvekili Adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler, Şehit Aileleri ve binlerce vatandaş katıldı.  İftara iki saat kala iftar sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler; ilahi sanatçısı Ömer Faruk Altunağa ve Gülneva İlahi Grubu’nun sunduğu tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı.

 

Başkan ŞAHİN; “Sokak İftarlarımızın içinde birlik, beraberlik, kardeşlik var”

9 yıldır aralıksız sürdürdükleri sokak iftarlarına ilginin bu yıl da yoğun olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Gitmediğimiz köy, belde ve merkez mahallemiz kalmadı diyebilirim” dedi.

Başkan Şahin; sokak iftarlarını düzenleme amaçlarını ise şöyle açıkladı; “Sokak iftarlarında zengin, fakir, yoksul herkes var. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak herkes bizim sokak iftarlarımızda kurduğumuz masalarımızda yerini alıyor.  Bir bakmıyorsunuz zengin ve fakir vatandaşım karşı karşıya oturmuş. Bir bakıyorsunuz, dargın iki vatandaşım karşı karşıya oturmuş. Sokak İftarlarımızın içinde birlik, beraberlik, kardeşlik var. Bu birliğin içinde de öyle güzel şeyler var ki; hepimizin içinde yaşadığı vatan toprakları var. Hepimizin içinde yaşamaktan ve yönetiminden onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz var. Hepimizin büyük onur duyduğumuz, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşları’nda kanla irfanla sulanmış ay yıldızlı bayrağımız var. Bu birlik ve beraberliğin içinde yüce Türk Milleti var. O milletin adını değiştirmek ve ikiletmek isteyen, bayrağımızın yanına bez parçası asmak isteyen o kadar çok şer güçler içte ve dışta var ki; gelip Menemen’de bugüne kadar yaptığımız sokak iftarlarını ve Kadir Gecesi’nde yaptığımız bu güzel iftardaki birlik ve beraberliği görsünler.”

 

“İyi ki sizlerin Belediye Başkanıyım”

Menemen’de yaşatılan örnek birlik ve beraberliğin her zaman devam edeceğini ifade eden Başkan Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Ne Türk milletin adını iki millet yapabilecekler, ne de bayrağımızın yanına bir bez parçası asabilecekler. Bu birlik ona asla müsaade etmeyecek. Aynı zamanda minarelerimizden okunan ezan sesini kimse dindiremedi, dindiremeyecekler de. Biz bu duygularla, bu birliği, beraberliği, kardeşliği yansıtmak için bütün bu yemeklerimizi gerçekleştiriyoruz. Menemen gerçekten çok büyük hizmetler aldı son dönemlerde. Hem bizden, hem de Büyükşehir Belediyemizden. Sadece bizimle olmuyor. Hepinizin katkıları var. Benim ne kadar katkım varsa, sizin de o kadar katkınız var. İyi ki sizlerin Belediye Başkanıyım. İyi ki sizlerle beraberim. Menemen’i ve sizleri çok seviyorum. Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramınız mübarek olsun.”

 

Hemşerilerinin Ramazan ayını, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ve 3 gün sonra yaşayacağımız Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Tahir Şahin’in konuşmasının ardından yemek duası okundu. Ezan’ın okunmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin kişi, kendilerine ikram edilen çorba, orman kebabı, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. İftar sofrasına katılan davetlilere Osmanlı şırası da ikram edildi. 




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 840 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI