Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
KALEMİNDEN SEVGİ DAMLAYAN KADIN, ANNE, EŞ
HEM YETİŞKİNLERİN HEM ÇOCUKLARIN YÜREKLERİNE DOKUNAN BİR YAZAR: SİBEL UNUR ÖZDEMİR

KALEMİNDEN SEVGİ DAMLAYAN KADIN, ANNE, EŞ
+ -
Reklam

HEM YETİŞKİNLERİN HEM ÇOCUKLARIN YÜREKLERİNE DOKUNAN BİR YAZAR:
SİBEL UNUR ÖZDEMİR

Edebiyat dünyasına 2011 yılında “Belki İstanbul’dayım” isimli öykü kitabı ile giren Sibel Unur Özdemir’in ilk kitabını, çocuklar için yazdığı öykülerden oluşan ikinci kitabı “Yüreğimden Tren Geçti” izledi.  Yazarın üçüncü kitabı yetişkinler için yazdığı öykülerden oluşan “Sen, Sen Adalı Kız, Ah!” 2013 yılında, yine çocuklar için kaleme aldığı öykülerin yer aldığı dördüncü kitabı “Umutlarım Rengârenk” 2014’de, “Gerisi Lafügüzaf” adını verdiği şiir kitabı ise 2015 yılında okurlarıyla buluştu.

Sibel Unur Özdemir’in kendine has üslubu ile kaleme aldığı öykülerindeki çok katmanlı anlam dokusu ve dili ustaca kullanışı, dikkat çekici. Yazarın özgün hikâyelerinde anlatılan olaylar bir kurgu çerçevesinde düzenlenmiş olsa da gerçek hayattan esinlenildiği ve kurgunun çok boyutlu dokusu hemen fark ediliyor.

Yazar sadece yetişkinlere yönelik öyküleriyle değil itinayla kaleme aldığı çocuk hikâyeleriyle, çocuk hikâyeciliği dalında da yetkin olduğu işaretini vermekte bizlere.

Özdemir’in,  çeşitli edebiyat dergileri/internet dergileri ve gazetelerde yayınlanan, hayatın içinden, yaşama dair temaları içeren deneme, şiir, öykü, manzum öykü, aforizma, röportaj, kitap tanıtımı vb. türdeki eserleri,  O’nun kaleminin ne kadar kıvrak, edebi anlamda ne kadar donanımlı, aynı zamanda da ne kadar üretken olduğunu da haykırıyor adeta satırlar arasından okuruna.

Her okurun kendinden bir şeyler bulacağı, kâh geçmişlerine yolculuk yapacakları, kâh ileriye dair hayaller kuracakları beyitlerle, dizelerle dolu Gerisi Lafügüzaf’ta Özdemir’in bestelenmiş şiirlerinin de bulunduğunu görüyoruz. Hatta bazı şiirlerinin Azerbaycan Türkçesine çevrilerek Bakü Slavyan Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Lehçeleri Bölümünde okutulduğunu da.

Yazarın aynı zamanda çeşitli yarışmalara katılıp yayınlanmaya değer görülen çalışmalarının yer aldığı ortak kitapları da mevcut. Şiirlerinden bazıları; Bizim Ece Şairler Antolojisi (2013-2014), Altın Kalemler Şiir Antolojisi (2014), Soma Şiirleri Antolojisi (2014), Güncel Sanat Öykü- Şiir Ödüllü Eserleri (2014), Avrasya Şairleri Antolojisi (2015), Atatürk ve Çanakkale Antolojisi (2015) isimli ortak çalışmalarda yayınlanmış.

Sibel Unur Özdemir, Memurlar Vakfı’nın düzenlediği öykü yarışmasında (2010) “Onca Emek ve Birkaç Cümle” isimli öyküsüyle birinciliğe, Güncel Sanat Dergisi’nin düzenlemiş olduğu 3. Kaygusuz Abdal Şiir Yarışması’nda  (2013) “Arzuhalim” isimli şiiriyle “Güncel Sanat Ödülüne” yine Güncel Sanat Dergisi’nin düzenlemiş olduğu 4. Kaygusuz Abdal Şiir Yarışması’nda (2014) “Lale’m” isimli şiiriyle “Kızıl Kule Ödülüne”, Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Federasyonu/  Kadıköy Belediyesi tarafından açılan Türk Sanat Müziği Güfte Yarışmasında “Yalancı” isimli şiiriyle mansiyona layık görülmüştür. (2015)

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Radyo-Televizyon ve Yayın Kurulu üyesi olan Sibel Unur Özdemir; 2014 ve 2015 yıllarında İLESAM’ın kültürel faaliyetlerine katkılarından dolayı Meslek Birliğince, 2015 yılında ise kültürümüzün yayılması, yaşatılması için sağladığı katkı ve desteklerinden ötürü Birleşen Yürekler Engelliler Kültür Sanat Edebiyat Eğitim Derneğince “Teşekkür Belgesi” ile taltif edilmiştir.



HABER VİDEOSU





Kaynak: SİBEL UNUR ÖZDEMİR

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 2009 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI