Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
“Kadınların önündeki engeller kaldırılmalı”
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, iş haya-tına girmek isteyen kadınların önünde birçok engel bulunduğuna işaret ederek, engel-lerin kaldırılmasını ve kadın girişimcilerin daha çok desteklenmesini istediklerini söyledi.

“Kadınların önündeki engeller kaldırılmalı”
+ -
Reklam

Kadınlar, iş hayatına girişin kolaylaştırılmasını istiyor

Elmasoğlu: “Kadınların önündeki engeller kaldırılmalı”

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, iş hayatına girmek isteyen kadınların önünde birçok engel bulunduğuna işaret ederek, engellerin kaldırılmasını ve kadın girişimcilerin daha çok desteklenmesini istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomi kurmaylarından biri olan ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke EGİKAD’ı ziyaret etti. Ziyaret EGİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri katılırken, kadın girişimciler iş hayatında yaşadıkları sıkıntıları anlatarak yeni dönemdeki TBMM’den bu sorunları aşacak tedbirlerin alınmasını istediler.

Kadın girişimciye daha çok destek

Ziyarette konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Selin Sayek Böke’nin bir kadın olarak 1. Sıradan aday olmasına çok sevindiklerine işaret etti. Kadınların, iş, siyaset ve sosyal hayatta ön planda olması için mücadele ettiklerini ifade eden Elmasoğlu, “Böke’nin kendisini iyi yetiştirmiş bir kadın olarak siyasette de kendisini ispat etmesi bizi çok mutlu ediyor. Kendisine yeni başladığı siyasi yolculuğunda başarılar diliyoruz. Yeni oluşturulacak Meclisten de kadınların iş hayatına girişteki zorlukların kaldırılmasını bekliyoruz. Yeterli sermayesi ve üzerinde gayrimenkulü bulunmayan kadın girişimcilere Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kaynak yaratılmasını istiyoruz. Kadınların hem kariyer hem de çocuk sahibi olmaları için kreş imkanlarının artırılmasını bekliyoruz. Kadına verilen destek miktarlarının daha da yükseltilmesini istiyoruz “dedi.

CHP İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selin Sayek Böke’de seçim bildirgelerinde gençlere ve kadınlara dönük olarak birçok projenin yer aldığına işaret ederek, kadınların daha çok ekonominin içinde yer alarak ülkeye katma değer sağlaması gerektiğini söyledi. Kadınların iş hayatında daha aktif olması için her mahalleye bir kreş yapılmasını istediklerini anlatan Böke, “Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi dünyada medeni sayılan birçok ülkeden önce kadına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. CHP, kadın hakları konusunda Türkiye’de örnek partidir. Kadınların iş hayatında etkin yer alması için her türlü düzenlemeyi yapmaya hazırız. Kadınlara verilecek destekleri daha da artıracağız. Kadıların iş hayatındaki payını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için her türlü tedbiri alacağız” diye konuştu. 




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 459 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI