Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
İZMİR’DE 39 OKULA DAHA BEYAZ BAYRAK
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen beyaz bayrak projesi kapsamında İzmir’deki 39 okula daha beyaz bayrak ve sertifika verildi.

İZMİR’DE 39 OKULA DAHA BEYAZ BAYRAK
+ -
Reklam

İZMİR’DE 39 OKULA DAHA BEYAZ BAYRAK

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen beyaz bayrak projesi kapsamında İzmir’deki 39 okula daha beyaz bayrak ve sertifika verildi.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyon tarafından 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde denetlenen okullardan 39’u Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandı. Birinci dönemde ise 19 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştı.

İzmir Anadolu Kız Lisesi‘nde düzenlenen Beyaz Bayrak ve sertifika dağıtım törenine İzmir Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.İsmail Yalçın, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ece Özkan, okul müdürleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, okulların Beyaz Bayrak alma yarışına girmelerinin sevindirici olduğunu belirterek, eğitim öğretimin temiz ve hijyen ortamlarda yapılmasının başarıyı artırdığını söyledi.

Havajet İlk Yılında Beyaz Bayrak Aldı

Beyaz Bayrak ve sertifika alanlar arasında Ege ve İzmir’in ilk özel havacılık okulu Havajet Özel Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kuruluşunun ilk yılında beyaz bayrak ve sertifika alması dikkat çekti. Havajet Okul Müdürü Ahmet Şahin “Okulumuz henüz ilk yılında olmasına rağmen Beyaz Bayrak almak için başvuruda bulunduk. Yapılan denetimler sonucu Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandık. Öğrencilerimizin temiz ve hijyen şartlarda eğitim öğretim görmeleri bizim için çok önemli. Bu bayrağı korumaya kararlıyız, çok mutluyuz” dedi.

Beyaz Bayrak Projesi

Beyaz Bayrak Projesi, okulların temizlik ve hijyen yönünden teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yasam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla yürütülüyor. Beyaz Bayrak 2 yıl süre ile geçerli olacak.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 597 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI