Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Selçuk’ta her gün Pazar
Cumhuriyet Mahallesi Pazaryeri’nin açılmasıyla ilçede kurulan Pazar sayısı 7’ye ulaştı.

Selçuk’ta her gün Pazar
+ -
Reklam

Selçuk’ta her gün Pazar

 

Cumhuriyet Mahallesi Pazaryeri’nin açılmasıyla ilçede kurulan Pazar sayısı 7’ye ulaştı. Yerli üreticilerin tezgah açtığı pazarlar, üreticiye istedikleri an taze ve hesaplı ürün bulma olanağı sağlıyor. Özellikle cumartesi pazarı çevre ilçelerin ve turistlerin de akınına uğruyor.

Selçuk’ta neredeyse her gün bir pazar kuruluyor. İlçenin ana pazarı konumunda olan Cumartesi Pazarı ve yıllardır kurulan Çarşamba Pazarına ek olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde de Pazartesi günleri faaliyet gösterecek olan bir pazar kurulmaya başlandı. Selçuk’ta faaliyet gösteren pazarların tüketici tarafından sıklıkla tercih edilmesinin en büyük nedeni ise taze meyve ve sebzeleri tüketiciyle aracılar devre dışı bırakılarak bizzat yerli üreticiler tarafından sunulması oldu.

Turistlerin de ilgisi yoğun

Özellikle cumartesi pazarı sebze ve meyve çeşitliğiyle sadece Selçuklular değil yerli ve yabancı turistler tarafından da tercih ediliyor. Vatandaşların sofralarına gelen ucuz ve kaliteli ürünlerin yanı sıra giysi, ev eşyası gibi tüketim kalemlerinde de eşya satılıyor. Çevre ilçelerden de gelen vatandaşlar ve turistlerle birlikte cumartesi günleri on binlerce kişi Selçuk’ta buluşuyor.

Gece pazarı sosyal hayatı canlandırıyor

Selçuk’un yanı sıra mahallelerinde kurulan pazarlar da vatandaşların alış veriş için tercih ettiği uğrak yerlerin başında geliyor. Gökçealan ve Çamlık Mahallerinde kurulan pazarlar da mahalle halklarının alış veriş için tercih ettiği ilk adres olmaya devam ediyor. Semt pazarı olarak nitelendirilen bu pazarların yanı sıra bir gelenek haline gelen gece pazarı da kısa bir süre önce faaliyete geçti. Bir Selçuk geleneği haline gelen gece pazarı her yaz olduğu gibi bu yıl da Salı ve Perşembe akşamları kurulacak. Kıyafet, takı ve çeşitli hediyelik eşyaların satıldığı gece pazarı yaz aylarında sosyal hayata bir hareketlilik getiriyor. 




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1977 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI