Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
İKÇÜ TÖMER’de İlk Mezuniyet Coşkusu
2014-2015 öğretim yılında, Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerle Türkçe hazırlık eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ilk mezunlarını verdi.

İKÇÜ TÖMER’de İlk Mezuniyet Coşkusu
+ -
Reklam

İKÇÜ TÖMER’de İlk Mezuniyet Coşkusu

2014-2015 öğretim yılında, Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerle Türkçe hazırlık eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ilk mezunlarını verdi. Kuruluşunun ilk yılında “11. Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nda Türkiye birincisi olarak dikkatleri üzerine çeken İKÇÜ TÖMER başarılı bir yılın ardından mezun olan öğrencilerini renkli bir mezuniyet töreni ile uğurladı.

Törene İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr.Saffet Köse, Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız, Dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan yaptığı konuşmada “Ulaşım ve iletişimin artması ile dostluklar, akrabalıklar, kaynaşma arttı. 20 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Her kültürün insani değerler açısından vereceği güzellikler var. Bunları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Turan Gökçe “Öğrencilerimizle ilk karşılaştığımızda kendi dillerinde anlaşmaya çalışırken, şimdi öğrencilerimizin dilinden dökülen cümleleri duyduğumda onlara hiçbir yabancılık hissetmeden kullanabilecekleri Türkçeyi öğrettiğimizi görüyorum. İKÇÜ TÖMER olarak öğrencilerimize teknik Türkçeyi öğretmekle yetinmedik, bunun yanında kültür, medeniyet ve Türkçe’nin kendine has ortamında öğretilmesi ile aktarılabilecek değerleri de kazandırdık.” diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız ise Türkçenin yaygınlaşmasının önemine vurgu yaparak “Türkçe konusunda çocuklarımıza harcadığınız emek için, onlara aileleri gibi sahip çıktığınız için teşekkür ederiz. İKÇÜ TÖMER, açılışının yedinci ayında Türkiye çapında bir yarışmada birincilik alarak başarısını kanıtladı.” diye konuştu.

İKÇÜ TÖMER öğrencisi Merve Beridze, mezunları temsilen yaptığı teşekkür konuşmasında “Yeni bir ülke, yeni bir dil, yeni bir kültür içinde ilk zamanlarda zorlansak da kısa bir süre sonra yepyeni ufuklara yelken açarak kendimizi kocaman bir ailenin içinde bulduk” diyerek duygulu bir konuşma yaptı.

Çifte Kavrulmuş Konyalı

 ‘TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması’nda birincilik kazanan Omar Abdikadir Ahmed de edebi öğelerle süslenmiş konuşması ile Türkçeyi kullanmadaki maharetlerini gösterdi. Anadolu kültürünü yansıtan içeriğe yer verdiği nükteli hitabı ile İzleyenleri Güldüren Ahmed bol bol alkış aldı. “Burada olduğum için mutluyum. Çünkü Ben zaten buralıymışım.” diyen AHMED “Kenya-Konya benzerliğinden dolayı arkadaşlarım bana Konyalı diyor. Türkiyeli sayılmaktan gurur duyuyorum. Rengime aldanmayın, buğday harmanında çalışırken çifte kavrulmuş bir Konyalıyım” diyerek Türk kültürüne duyduğu yakınlığı mizahi bir dille anlattı.

Mezuniyette Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin yörelerine özgü dansları izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, söylenen Türkçe şarkılar beğeni topladı.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 747 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI