Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER
Nuraydın Kurtul’un “Çeşitlemeler” isimli seramik sergisi, Foça’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER
+ -
Reklam

FOÇA’DA, SERAMİK “ÇEŞİTLEMELER”

Nuraydın Kurtul’un “Çeşitlemeler” isimli seramik sergisi, Foça’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan sergi açılışına, Kaymakam Niyazi Ulugölge’de katıldı.

Foça-Bağarası doğumlu olduğu için ilk kişisel seramik sergisini Foça’da açmak istediğini belirten Emekli Resim Öğretmeni Nuraydın Kurtul; beş yıldır sürdürdüğü seramik çalışmalarını çok severek yaptığını ve büyük vakit ayırdığını belirtti.

Kadınlar, çiçekler ve baykuşlar gibi temaların işlendiği seramik eserlerin yer aldığı sergi, 2 Ağustos Pazar günü akşamına dek, 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Nuraydın Kurtul

1951 yılında Foça-Bağarası’nda dünyaya geldi. İlkokulu burada bitirdikten sonra, Aydın-Ortaklar İlköğretmen Okulu’nda eğitimine devam etti. 1970 yılında okulu bitirdi. 1 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra Samsun Eğitim Enstitüsü (şimdi 19 Mayıs Üniversitesi) Resim Bölümü’ne girdi. Buradan 1974 yılında mezun oldu. Anadolu’nun değişik illerinde 26 yıl resim-iş öğretmenliği yaptı. 1999 yılında emekli oldu. Daha sonra, 8 yıl süresince İzmir Güzelbahçe Halk Eğitim Merkezi’nde resim kursları verdi. 5 yıldır seramik sanatı ile uğraşmaktadır ve hayatını Güzelbahçe’de sürdürmektedir. Birçok karma sergiye katılmıştır. 




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 464 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI