Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Ertelenen Şeftali Festivali Cumartesi günü
20 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada 33 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenen 7. Geleneksel Belevi Şeftali Festivali 01 Ağustos 2015 Cumartesi günü Belevi Mahallesinde yapılacak

Ertelenen Şeftali Festivali Cumartesi günü
+ -
Reklam

Ertelenen Şeftali Festivali Cumartesi günü

20 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada 33 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenen 7. Geleneksel Belevi Şeftali Festivali 01 Ağustos 2015 Cumartesi günü Belevi Mahallesinde yapılacak.

Gündüz el emeği ürünler
Bölgenin en iyi şeftalilerinin yetiştirildiği Selçuk’un Belevi Mahallesi, bu yılki festival için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yerli halkın yetiştirdiği şeftalilerle “En iyi Şeftali” yarışmasının da düzenleneceği festival, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü yapılacak. Saat 11:00’de Yöresel yemek çeşitleri ile el emeği ürün satış stantlarının açılması ile başlayacak olan 7. Geleneksel Belevi Şeftali Festivali, saat 14:00’de tüm katılımcılara tavuklu pilav ve şeftali ikramı ile devam edecek.

Akşam doyasıya müzik
Saat 20.00’de en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışmasının sonuçlarının açıklanacağı festivalde en iyi ürün yetiştiricilerine ödül verilecek. Akşam saat 20: 30’da Zeybek Gösterisi ile şenlenecek olan 7. Geleneksel Belevi Şeftali Festivalinde son olarak Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erdal Güral TRT Saz Sanatçıları ile birlikte sahne alacak.

Bereketli topraklarda festival
Belediye olarak; şeftalinin en iyisi ve en güzelinin yetiştiği bu bereketli topraklarda tüm üreticilerin yanında olduklarını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı,  bölgedeki üreticileri ve yöre halkını 1 Ağustos Cumartesi günün 7. Geleneksel Belevi Şeftali Festivaline davet etti. Başkan Bakıcı, “Bizler ilçe insanı olarak çok şanslıyız. Bereketli topraklarımız var. Turizmde olduğu gibi tarımda da belediye olarak üzerimize düşenleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca yakın zamanda tarımsal alanda yapacağımız yeni çalışmalarla üreticilerimizin beklentilerini de karşılamış olacağız “dedi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 520 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI