Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
EGİAD DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI
EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın basın açıklaması

EGİAD DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI
+ -
Reklam

EGİAD BAŞKANI SEDA KAYA'nın DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

1 Eylül Dünya Barış Günü, temelinde büyük acıların yattığı İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı gündür. Bu dünya savaşı yakın bir tarihte yaşanmış dünyaya savaşın ne elem bir şey olduğunu tüm çıplaklığıyla göstermiştir.  Ancak 1945 yılında son bulan ve ardında milyonlarca ölü, yaralı, yıllarca dinmeyen acı ve gözyaşı bırakan insanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı 1 Eylül artık Dünya Barış Günü’dür ve barışa duyulan özlemi anlatmaktadır. İnsanoğlu geçmişten hala ders almamış olacak ki bugün de benzer bir savaş  ortamı ve kirli politikalar ne yazık ki kapımıza dayanmıştır. Ortadoğu coğrafyasında yaşanan kaos, şiddet ve sınırlarımızda yaşanan savaşın acımasızlığını hep beraber görmekte ve kaygı duymaktayız. Ülkemiz ve tüm dünya halklarının bu kaygılarını gidermek ve çözüm bulmak sorumluluk sahibi olarak hepimizin görevidir.

Dünyanın çeşitli yerlerinde maalesef kitlesel ölümler hala devam etmektedir.21. yüzyıl insanı uzaya çıkmış, büyük keşiflere imza atmıştır ama ne yazık ki yanı başındakiyle birlikte yaşayacak bir formülü hala bulamamıştır.   Din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeden huzurlu ve kardeşçe bir ortamın oluşturulması için, herkesin sorumluluk bilinci içinde hareket ederek savaşlara, çatışmaya ve teröre dur demesi gerekmektedir. Barış adına, anlaşmazlıkları; insani değerler ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde çözmeli, savaş çığırtkanlığını reddetmeliyiz.  Barışa her zamankinden daha fazla inanmamız gereken günler yaşıyoruz. Barış için her zamankinden daha fazla uğraş vermemiz gereken günlerin arifesindeyiz. Barışa daha fazla inanıp, birbirimize daha fazla kenetlenmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Dünya Barış gününü kutluyor, savaşsız bir dünya özlemi ile  dünya üzerindeki her insanın barış dolu günlere uyanacağı bir gelecek temenni ederim




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 492 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI