Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Egede 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkezi üssünü Sakız Adası olarak saptadığı deprem, saat 11.12’de meydana geldi.

Egede  4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
+ -
Reklam

ÜŞÜMEZSOY 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİ YORUMLADI

Egede  4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün merkezi üssünü Sakız Adası olarak saptadığı deprem, saat 11.12’de meydana geldi. Yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.Bölgede 2.5 , 1.8 şiddetinde depremler oluyor.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy bölgedeki depremler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Üşümezsoy açıklamada “ Bu fay sisteminde devamlı 5 civarında depremler olmakta, Kuzeydeki ana kolların odaklandığı yerler Midilli çukurlarındaki tarihsel depremleri özetlersek Kuzey Ege’de risk taşıyan alan olarak bu bölgede 6,5 7’lik bir deprem oluşabilir.

Geçen yıl Gökçeada’da yırtılan bir faydan sonra Kuzey Egede başlayan hareketliliğin Güney egede yani Midilli fay sisteminde risk yaratacağını belirtmiştim.

.Kuzey Egefay sistemi, Güney Ege yanal atımlı fay sistemi (kırmızı), Midilli-Foça Çukuru fay sistemi ve bu faylar üzerinde oluşan depremler Midilli gibi Kuzeyde olursa olacak depremde Midilli , Ayvalık Fay hattının güneyinde olursa Karaburun,Foça , Mordoğan etkilenir

.Bu çalışan fay Deprem İzmir’i etkilemez kaynaktan 50 km den uzak şiddeti düşük olur sulu dolgu alanlarında fazla hissedilir. Foça volkanik kayalar üzerinde olduğu için daha az hissedilir, sulu zeminlerde daha fazla hissedilir.” dedi,




Kaynak: Servet VURAL

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1518 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI