Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Ege’de “Öğretmen Çalıştayı”na katılan eğitimciler sertifikalarını aldılar
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü 1.Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik(FeTeMM) öğretmen çalıştayı birçok öğretmenin katılımıyla Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Ege’de “Öğretmen Çalıştayı”na katılan eğitimciler sertifikalarını aldılar
+ -
Reklam

Ege’de “Öğretmen Çalıştayı”na katılan eğitimciler sertifikalarını aldılar

 

Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü 1.Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik(FeTeMM) öğretmen çalıştayı birçok öğretmenin katılımıyla Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ender Karabulut, “ Ben bu çalışmadan dolayı Ege Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. İzmir bu anlamda şanslı. Ben şuna inanıyorum, teknolojinin transferi için harcanan paranın cehalete kesilen vergi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bizler eğitimciler olarak sizlerin teknoloji transferinden ziyade teknolojiyi transfer edecek nesiller yetiştirmeniz konusunda her zaman yanınızdayız. İşte bu çocuklarımızı yetiştirecek öğretmenlerimiz buradalar. Amacımız çocuklarımız için güzel şeyler yapmak” diye konuştu.

Çalıştayda Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hülya Yılmaz,  Arş. Gör. Dr. Melike Yiğit Koyunkaya ve Arş. Gör. Fulden Güler eğitmen olarak görev aldı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ender Karabulut da katıldı. Çalıştaya katılan öğretmenlere, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü tarafından sertifika verildi.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Artık hiçbir bilim dalı tek başına anlatılmayacak. 2011 yılından itibaren 4 TÜBİTAK projesi gerçekleştirdik. Bu eğitimleri Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (EGEÇEM) gerçekleştirdik. Dolayısıyla bizim bu alandaki deneyimimiz de oldukça güçlendi. 22 öğretmenle yola çıktık, 30 öğretmenle netleştik. Ben çalışmaktan çok keyif aldım. Çünkü bizim yaptığımız etkinlikler üretime katılmadıkça ve eğitim alanında yer bulmadıkça anlamı yok. Ben öğretmenlerimizi tanıdığıma çok memnun oldum. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“Amacımız çocuklarımız için güzel şeyler yapmak”

Metin Ender Karabulut, “ Ben bu çalışmadan dolayı Ege Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. İzmir bu anlamda şanslı. Ege Üniversitesi olsun Dokuz Eylül Üniversitesi olsun bizi her anlamda desteklediler. Ben şuna inanıyorum, teknolojinin transferi için harcanan paranın cehalete kesilen vergi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bizler eğitimciler olarak sizlerin teknoloji transferinden ziyade teknolojiyi transfer edecek nesiller yetiştirmeniz konusunda her zaman yanınızdayız. İşte bu çocuklarımızı yetiştirecek öğretmenlerimiz buradalar. Amacımız çocuklarımız için güzel şeyler yapmak. Herkese teşekkür ediyorum. İnşallah böyle güzel çalışmaların devamını getireceğiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Atilla Silkü, “ Ege Üniversitesi 60. yılını kutluyor. Tabi sizler gibi hedefe odaklanmış bir grupla bu başarıyı ileri taşıması konusunda da hocalarımıza teşekkür ediyorum. 60. yıla gelmek demek  Türkiye’de köklü üniversite demektir. Eğitimin ilk hedef noktası sizden başlıyor, sonra üniversitelerde devam ediyor. Ben herkese teşekkür ediyor bu güzel çalışmaların devamını diliyorum” dedi. (YH/MK-OK)




Kaynak: İZMİR(Ege Ajans)

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 775 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI