Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
DİLBİLİM OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
Özel İzmir Amerikan Koleji öğrencilerinden Öykü Su Ökkan, Nilüfer Özhan, Melisa Yeniocak ve Ataberk Uncuer, öğretmenleri Şule Soydemir ile birlikte Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde Uluslararası Dilbilim Olimpiyatları’na Türkiye’den katılan tek okul olarak ülkelerini ve okullarını başarıyla temsil etti.

DİLBİLİM OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE’Yİ  BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
+ -
Reklam

DİLBİLİM OLİMPİYATLARINDA
TÜRKİYE’Yİ 
BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

 

Özel İzmir Amerikan Koleji öğrencilerinden Öykü Su Ökkan, Nilüfer Özhan, Melisa Yeniocak ve Ataberk Uncuer, öğretmenleri Şule Soydemir ile birlikte Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde bu yıl 13. sü düzenlenen Uluslararası Dilbilim Olimpiyatları’na (International Olympiad Of Linguistics) Türkiye’den katılan tek okul olarak ülkelerini ve okullarını başarıyla temsil etti.

Olimpiyatlar kapsamında öğrenciler, bireysel ve takım çalışması olarak iki kategoride yarıştılar. Düzenlenen  yarışmada, çeşitli eski dillerde çeviri örnekleri verilip, öğrencilerin analitik düşünce ve problem çözme yetenekleriyle o dilin kurallarını keşfetmesi ve soruları yanıtlaması beklendi. Yarışma 29 ülke, 43 takım ve 165 öğrencinin katılımıyla Blagoevgrad şehrindeki Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 29 değişik ülke öğrencilerinin buluştuğu olimpiyatta gençler hem ülkelerini tanıtma, hem de değişik kültürleri tanıma fırsatı buldu.

FARKLI KÜLTÜRLERLE BULUŞTULAR

Özel İzmir Amerikan Koleji Matematik Öğretmeni Şule Soydemir; “Linguistik, dili bir sistem olarak gören, niteliğini, yapısını, birimlerini ve dönüşümlerini inceleyen bilim dalıdır. Dillerin oluşum, gelişim ve kurallarını şifreleyerek matematiksel bir temele oturtarak, diziler ve desenler ortaya çıkararak çözmesi sebebiyle matematikçilerin ilgi odağı olmuştur. 29 ülkenin katıldığı etkinlikte, Türkiye’den katılan tek okul olarak, öğrencilerimiz ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil ederken, bu yolla sunum becerilerini, analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini de geliştirme fırsatı yakaladılar” dedi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1712 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI