Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Somalı çocuklarla buluştu
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 301 maden işçisinin yaşamını kaybettiği Soma’da, babalarının yokluğunda ayakta kalmaya çalışan çocuklara destek verdi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Somalı çocuklarla buluştu
+ -
Reklam

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Somalı çocuklarla buluştu

 

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 301 maden işçisinin yaşamını kaybettiği Soma’da, babalarının yokluğunda ayakta kalmaya çalışan çocuklara destek verdi. Sosyal Haklar Derneği’nin (SHD) Somalı çocuklar için düzenlediği yaz okuluna katılan BBŞT, özel olarak hazırladığı drama atölyesi programıyla çocukların sosyalleşmesine katkıda bulundu

2014 yılında 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma’da gerçekleştirilen eğitimde Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen, alanlarında uzman gönüllüler, ailelerin de desteğiyle alternatif bir eğitim programı uyguluyor.

Pedagog denetiminde çocuklarla, bilim, tarih, edebiyat, sanat, felsefe, ekoloji, yabancı dil alanlarında atölye çalışmaları yapılıyor. Oyun içerikli çalışmalar sayesinde çocukların kendilerini gerçekleştirme süreçlerinin daha nitelikli hale gelmesi amaçlanıyor.

BBŞT de projeye destek verdi

Çeşitli üniversite, devlet ve özel kurumların da desteğiyle gerçekleşen yaz okuluna Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu da destek verdi. Sezonda hazırladığı repertuarın yanısıra verdiği eğitimlerle de Türkiye’ye adını duyuran BBŞT, Soma’daki yaz okuluna hazırladığı özel bir programla katıldı. Drama ağırlıklı hazırlanan programla çocukların, oyun içinde edindiği deneyimin sosyal alanda karşılık bulması amaçlanıyor. Gönüllülerin büyük özveri ve desteğiyle 3 dönümlük çim alanda gerçekleştirilen projede çocuklar istediği zaman istediği etkinliğe katılabiliyor.

BBŞT’nin artık tüm Türkiye’de adını duyurduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  “BBŞT’nin kültürel faaliyetlerin yanı sıra sosyal projelerde de yer alması bizi gururlandırıyor. Soma’da yaşanan maden faciasının yaralarını hep birlikte sarmalıyız. Bu konuda her kurum üzerine düşen görevi yapmalı. Biz daha önce Soma’da babalarını kaybeden çocuklar ve aileleri için çeşitli moral gezileri düzenlemiştik. Şimdi de BBŞT ile onlara destek veriyoruz. ” dedi.

Somalı çocuklar yapılan etkinlikten duydukları mutluluğu Bornova Belediyesi’ne gönderdikleri mektuplarla dile getirdiler. Çocuklar teşekkür mektuplarında özellikle drama dersini çok sevdiklerini ve tekrar yapılmasını istediklerini yazdılar.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 554 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI