Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
BAYINDIR’DA (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ SEMİNERİ
TC. Ege Belediyeler Birliği'nce, Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde Bayındır, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Selçuk Belediyesi kamu çalışanlarının da katılım sağladığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi konulu seminer yapıldı

BAYINDIR’DA (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ SEMİNERİ
+ -
Reklam

BAYINDIR’DA (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ SEMİNERİ

TC. Ege Belediyeler Birliği'nce, Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde Bayındır, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Selçuk Belediyesi kamu çalışanlarının da katılım sağladığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Belgelerin üretim, kayıt, erişim ve muhafaza işlemlerini belli bir plan dâhilinde yürüterek, kayıtlı bilgilerin olabildiğince etkili bir biçimde işlenmesi ve saklanması konulu seminer yapıldı. Yılmaz Akgün’ün hazırlayıp sunduğu seminer saat.10.00’da başlayıp saat.16.00’da sona erdi.

Elektronik İmza Kanunu 23 Ocak 2004 tarihinde yayınlandı ve 23 Temmuz 2004’de yürürlüğe girdi.

—  Yüksek Planlama Kurulu tarafından da 24 Mart 2005 tarihinde e-Dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Yılı Eylem Planı yayınlandı.

—  Eylem Planı 37. Maddesi

“Elektronik ortamlarda üretilecek, kayıt altına alınacak, başka birimlere ya da kurumlara iletilecek, saklanacak ya da gerektiğinde imha edilecek elektronik bilgi ve belgelerin kayıt, iletim, paylaşım, imha ve güvenlik açılarından tabi olacakları usul ve esaslar ile kurumlarda oluşturulacak elektronik kayıt sistemlerinin birbirleriyle uyumlu işlemesi ve etkin bir şekilde yönetilmesine ilişkin asgari standartların belirlenmesi hususlarında çalışmalar yapılacaktır.”

Elektronik Belge Standartları.

2008/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi. 16 Temmuz 2008 tarih ve 26938 sayılı Resmi Gazete de yayınlamıştır.




Kaynak: http://www.devletarsivleri.gov.tr/icerik/246/elektronik-belge-yonetimi-hizmetlerimiz/

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1111 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI