Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
BATÜDER Dr. Sadık Ahmet'i anma törenine katıldı
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) ve Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) yönetimi, Batı Trakya Türkleri'nin lideri Dr. Sadık Ahmet'in 20. ölüm yıldönümü törenlerine katıldı.

BATÜDER Dr. Sadık Ahmet'i anma törenine katıldı
+ -
Reklam

BATÜDER Dr. Sadık Ahmet'i anma törenine katıldı

Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) ve Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) yönetimi,  Batı Trakya Türkleri'nin lideri Dr. Sadık Ahmet'in 20. ölüm yıldönümü törenlerine katıldı. BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, "Dr. Sadık Ahmet,  kimsenin söyleyemediğini bütün dünyaya söyleyen cesur bir adamdı ve onun bu cesareti azınlık insanlarımısın sembolü oldu" dedi.

Batı Trakya'da Dostluk Eşitlik Barış Partisi'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 20. yılında anıldı. Sadık Ahmet'in Gümülcine'de Kahveci Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın yanı AK Parti ve CHP milletvekilleri de katıldı. Anma töreninde İzmir'den Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) ve Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) yönetimi de hazır bulundu.

Uluslararası Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler, "Sadık Ahmet'in mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim'i aşk ile dinledik. Edilen dualara amin dedik, kızı Funda Ahmet'in babasına Yazmış olduğu şiire pepbirlikte gözyaşı döktük" dedi. Bakan Bozkır ile ULUBALDEF ve BATÜDER yönetimi daha sonra İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret etti. Burada konuşan BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türkleri'nin yaşadığı büyük sıkıntıları uluslararası kamuoyunda duyurmak adına büyük işler yapan bir isim, aynı zamanda da mücadelesiyle bir sembol olduğunu söyledi.  Kazançoğlu, “Dr. Sadık Ahmet,  kimsenin söyleyemediğini bütün dünyaya söyleyen isimdir. Onun mücadelesi,  demokratik hakları kullanabilme ve insanca yaşama mücadelesiydi. Azınlık insanımızın sembolü oldu. Onun ismi sadece Batı Trakya'da değil tüm dünyada duyuldu. Batı Trakya Türkleri'nin gönlünde de taht kurdu. Asla unutmayacağız” dedi.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 695 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI