Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
BATÜDER’den Üsküp çıkarması
Türk ve Balkan iş insanlarını tek çatı altında toplama hedefiyle yola çıkan Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) üyeleri, Üsküp’e çıkarma yaptı.

BATÜDER’den Üsküp çıkarması
+ -
Reklam

BATÜDER’den Üsküp çıkarması

Türk ve Balkan iş insanlarını tek çatı altında toplama hedefiyle yola çıkan Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) üyeleri, Üsküp’e çıkarma yaptı. BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, “Balkan ülkeleriyle 20 milyar dolarlık dış ticaret hacmimizin daha da yükselmesini hedefliyoruz. Bu rakam 5 yılda en az iki katına çıkmalı” dedi.

Türkiye ve Balkanlar’da yapılacak ortak projelerin en önemlilerinden birinin turizm olduğunun altını çizen Kazançoğlu, “Üyelerimiz ve eşlerinden oluşan 19 kişilik bir grupla tarihi bir yolculuğa çıkarken görsel güzellikleri de keşfettik. Herkese tavsiye ediyoruz” dedi.  Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlara çok önem verdiğini, dolayısıyla arkeolojik bir zenginliğin de miras kaldığını belirten Kazançoğlu,  üç günlük ziyaret kapsamında Üsküp Kalesi ve Taş Köprü ile Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu Askeri Lisesi’nin bugün Manastır Müzesi olarak ziyaretçilere açık olduğunu söyledi. Turizmin karşılıklı gelişmesinin ekonomiye de “çarpan” etkisi yaratacağını ifade eden Kazançoğlu, “Balkan ülkeleri arasındaki 20 milyar dolarlık dış ticareti 5 yıl da iki katına çıkarmalıyız. Bunun yolu da karşılıklı işbirliğini artırmaktan geçiyor. Köklü birlikteliğimiz ve geçmişimiz ortak duygularımız var. Bu işbirliğini yapmamak için de hiçbir neden yok.  Gelin hep birlikte adım atalım ve geleceğin güçlü ekonomileri için birlikte yürüyelim” dedi.

BATÜDER üyeleri  Kalkandelen’in sembolü Alaca Camii, Türk Çarşısı olarak da bilinen Eski Üsküp Çarşısı, Manastır, Antik kent Ohri’nin kalbinde bulunan ve  Makedonya’nın en önemli kutsal yerlerinden, insanlığın ilk yaşadığı dönem Tunç Çağı’ndan izler taşıyan Plaoşnik,  Antik dönemden kalma Samuel Kalesi, St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesi’nin bulunduğu Struga’yı ziyaret etti.




Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 747 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI