Bugun...
Reklam
Reklam


Reklam
BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM!
Şırnak’ta askeri helikopter düştü: 13 şehidimiz var Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan, içinde biri general rütbeli askerlerin de bulunduğu Coogeer tipi helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM!
+ -
Reklam

Şırnak’ta askeri helikopter düştü: 13 şehidimiz var

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan, içinde biri general rütbeli askerlerin de bulunduğu Coogeer tipi helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kaza bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. TSK yaptığı açıklamada 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen şehit cenazelerinin bugün düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde Kato Dağı operasyonunu idare eden 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi.
VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILARAK DÜŞTÜ
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” denildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ…
Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yarbay Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Teknik Başçavuş Fevzi Kıral
Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal

Jandarmanın ilk kadın komutanı şehit oldu
Jandarmanın tarihteki ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak 2005-2006-2007 yılların da Beypazarı'nda görev yapan Yarbay Songül Yakut da görev arkadaşlarıyla birlikte helikopter kazasında şehit düştü.

 




Kaynak: Sözcü/İHA

Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]

Bu haber 1234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI